Verzekeringen

Kortlopende Reisverzekering

Met onze Kortlopende Reisverzekering van Unigarant bent u op uw reis verzekerd van de beste hulp. Wereldwijk kunt u rekenen op betrouwbare en snelle hulpverlening door de ANWB Alarmcentrale. Een vertrouwd gevoel.

Tijdens uw reis bent u verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal van uw bagage. Ook bent u verzekerd voor medische kosten, voor als u bijvoorbeeld in het ziekenhuis belandt. Kunt u door omstandigheden niet op tijd terug naar huis, dan krijgt u een vergoeding voor de extra verblijfskosten die u moet maken. En u krijgt de kosten vergoed als u per ongeluk schade aanricht aan uw vakantieverblijf.

Uitbreidingen - Wintersport en gevaarlijke sporten

Verzekerd zijn medische kosten als gevolg van het beoefenen van deze sporten, schade aan uw uitrusting (en eventuele huur van de vervangende uitrusting) en niet-gebruikte skilessen en -passen.

Kortlopende Annuleringsverzekering

Onze Kortlopende Annuleringsverzekering van Unigarant biedt u zekerheid als uw vakantie onverwachts niet door kan gaan of als u uw vakantie moet afbreken.

Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die u moet maken wanneer u niet op reis kunt als gevolg van een ernstige verhindering. Denkt u hierbij aan een ongeval of ziekte of overlijden van familieleden. Als u om deze reden uw hele reis moet afzeggen, krijgt u de kosten die u verschuldigd bent, volledig terug. moet u uw reis onderbreken, dan krijgt u de kosten van de niet genoten vakantiedagen vergoed. Bij deze verzekering vergoeden we ook de extra kosten die u moet maken bij vertraging van meer dan acht uur van boot, trein, bus of vliegtuig.

Uitbreiding - Groepsannulering

Misschien is er iemand buiten uw familie die zo dierbaar voor uw groep is, dat u uw reis wilt afzeggen als er iets ernstigs met hem of haar gebeurt. Met deze uitbreiding kunt u deze persoon, die niet tot uw reisgezelschap behoort meeverzekeren. Deze verzekering is alleen af te sluiten als de gehele groep de annuleringsverzekering afsluit.

Groepsreis- en annuleringsverzekering

Gaat u op vakantie met een vereniging, school of (vrienden)groep, dan is deze reisverzekering iets voor u. Verzekerd zijn onvoorziene uitgaven (o.a. genees- en tandheelkundige kosten), bagage (excl. geld) en aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijven tijdens trips in de Benelux of dichtbij in Duitsland. Voor bagageschade geldt een eigen risico van € 75,00 per persoon. Er zijn diverse uitbreidingen mogelijk. Naast de normale annuleringsverzekering kunt u een groepsannulering sluiten. Meeverzekerd zijn dan de kosten van annulering als gevolg van overlijden van een willekeurig lid van het reisgezelschap.

De poliskosten voor het afsluiten voor een verzekering zijn eenmalig € 5,50.

* De reisverzekering is exclusief 3,0% assurantiebelasting.
** De annuleringsverzekeringen zijn exclusief 9,7% assurantiebelasting.
*** Indien u een combinatie pakket afsluit met reis- en annuleringsverzekering betaalt u een assurantiebelasting van 7,2%.