Over onsISO 9001

ISO 9001 met veiligheidscetificaat ANVR

Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met een ISO 9001-certificering. Alle ANVR bustouroperators, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met dit cerificaat en een aanvullend veiligheidsdocument van het ANVR. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd.

ANVR Touringcarclassificatie
ANVR organisatoren van busreizen hebben ten behoeve van de duidelijkheid voor hun reizigers afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Daarbij is een onderscheid gemaakt tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Touringcars hebben voor alle drie de categorieën dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast en koffiezetapparaat, voetsteun, 2 passagiersdeuren aan rechterzijde, luchtvering, stereo geluidsinstallatie en airconditioning. Klik hier voor de specifieke verschillen.

Roken in de bus
ANVR reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.

Voor meer informatie zie: www.knv.nl.
 

Opheffing Stichting Keurmerk Tourngcarbedrijf
Per 01-01-2020 is Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB) opgeheven. Busvervoer Nederland heeft de norm van SKTB grotendeels overgenomen, waardoor SKTB haar missie heeft voltooid. Daarnaast is uit verschillende gesprekken en interviews met keurmerkhouders en belangrijke stakeholders gebleken dat er onvoldoende belangstelling is voor een nieuwe invulling van het keurmerk.