Offerte aanvragen

Schoolreis York

Al vanaf € 275,00 per persoon

York is één van Engelands mooiste historische steden. Het kan terugvallen op meer dan 2000 jaar geschiedenis en het centrum bezit daar nog vele getuigen van. York is vandaag de dag een stad die perfect zijn historisch verleden weet te combineren met het hedendaagse zoals shops, restaurants en bars. De inwoners weten als geen ander de toeristen te plezieren met allerlei attracties zoals een boottour over rivier de Ouse en een traditionele ghost tour. Of breng tijdens uw schoolreis een bezoek aan de grootste kathedraal van Noord-Europa of het grootste spoorwegmuseum ter wereld.

Reisprogramma

U vertrekt om 17.30 uur per luxe touringcar naar Rotterdam. Om 21.00 uur vaart u met de nachtferry over naar Hull, waar u om 08.15 uur aanmeert. Deze nacht verblijft u in vierpersoonshutten. De hutten beschikken over een badkamer met douche, toilet en wasbak, airconditioning, kledingkast/kapstok en een tafel. Aan boord kunt u gebruik maken van de faciliteiten. U kunt bijvoorbeeld eten in één van de restaurants, winkelen of naar de bioscoop gaan. 

Bij aankomst in Hull brengt de chauffeur u rechtstreeks naar uw accommodatie, waar u omstreeks 9.30 uur zal aankomen. De rest van de dag en tevens de overige dagen, heeft u de tijd York te bezichtigen. 

De een na laatste dag is tot 18.00 uur vrij te besteden, waarna u vertrekt richting Hull waar om 21.00 uur de nachtferry terug naar Nederland gaat. U verblijft deze nacht weer in dezelfde vierpersoonshutten met badkamer. 

De volgende morgen, om 8.15 uur, komt u aan in Rotterdam en reist u terug naar uw school. (Deze tijden zijn in overleg aan te passen).

Accommodaties

Hostel in de wijk Micklegate 
Dit recent gerenoveerde hostel is ideaal voor groepen die op zoek zijn naar een gemoedelijke accommodatie voor hun verblijf in York. Dit hostel is gelegen in het oudste gedeelte van York, genaamd Micklegate, bij het centraal station. Op loopafstand vindt u alle attracties en bezienswaardigeheden.

U verblijft in meerpersoonskamers, geschikt voor vier tot veertien personen met privé faciliteiten. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers met privé faciliteiten verblijven. De kamers hebben allemaal uitzicht over de stadsmuren van York, de kathedraal of de wijk Micklegate. Verblijf is op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt bestaat uit: Thee, koffie, warme chocomel, jus d’orange, croissants en graanproducten. 

Het hostel beschikt verder over een receptie, een lounge/tv-kamer, spelletjeskamer, bar, een bagageruimte, een sauna en buitenplaats.

Gastgezinnen (VP)
Om ca. 18.30 uur wordt u verwacht op het centrale verzamelpunt in York, alwaar de leerlingen welkom worden geheten door onze lokale agent en/of door de gastfamilies. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes van 2, 3 of 4 met hun gastgezinnen mee. De komende dagen zullen zij daar op gastvrije en traditionele Engelse wijze worden opgevangen.

De leerlingen worden iedere ochtend om 08.00 uur en ’s avonds om 18.30 uur op het meetingpoint verwacht. Indien u een avondprogramma heeft, kan er in overleg gekeken worden of er een keer van de meetingtijd afgeweken kan worden.

Verblijf is op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Mochten er deelnemers zijn met een bepaald dieet, allergie of ziekte, dan horen wij dat graag van u. Houdt u er rekening mee dat sommige gastgezinnen hier een toeslag voor kunnen vragen. Het is mogelijk om tegen een toeslag, voor de docenten, een hotel te reserveren.

Met uw groep naar Schoolreis York


Bent u enthousiast geworden over een van onze bestemmingen? Wij werken vrijblijvend een offerte op maat voor u uit. Ook als uw gewenste bestemming er niet bij staat horen wij graag uw wensen.

Stap 1: Gegevens reis
Stap 2: Gegevens school
Stap 3: Overige gegevens
* verplichte velden
Deel deze trip

5 of 6 dagen

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per tourist class touringcar van uw school naar York;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Retour per ferry Rotterdam - Hull;
- Overnachting in meerpersoonshutten (ferry);
- Overnachting in meerpersoonskamers (accommodatie);
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lunchpakket (volpension, VP);
- Diner (volpension, VP);
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

Let op: de vermelde prijzen voor deze reis zijn gebaseerd op de geldende dagkoers van de pond op de dag van berekening. Daarom kan de prijs op deze website afwijken van de prijs in uw offerte.
Offerte aanvragen
Bel +31 488 47 44 78

Excursies in Schoolreis York

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Scooltrips.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.