Offerte aanvragen

Schoolreis Veluwe

Al vanaf € 185,00 per persoon

Een schoolreis naar Gelderland. In Gelderland zijn vier bijzondere, maar zo verschillende streken. Hoe verschillend de Veluwe, de Achterhoek, het Rijk van Nijmegen en het Rivierenland ook zijn, ze hebben één ding met elkaar gemeen: je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. De hei verkennen kun je uitstekend op de Hoge Veluwe. In Gelderland vind je bossen, rivieren, kastelen en vele vestingssteden. Het is de grootste provincie van Nederland. Landschappelijk gezien vertoont Gelderland sterke contrasten; veluwse bossen, zandverstuivingen, heidegebieden, het rivierengebied in de Betuwe en agrarische gebieden in de achterhoek. De centraal gelegen steden Apeldoorn en Arnhem herbergen diverse bezienswaardigheden en attractie- en dierenparken.

Graag stellen wij samen met u een leuk, uitdagend en onvergetelijk programma samen!

Reisprogramma

Hieronder treft u een voorbeeldprogramma aan. Het programma en de onderdelen zijn naar eigen invulling in te delen. 

Dag 1
U vertrekt in de vroege ochtend om 08.00 uur (vertrektijd is in overleg aan te passen) vanaf uw school richting Arnhem. U wordt afgezet bij de dierentuin Burgers’ Zoo. Op de site van Burgers’ Zoo kunt u gratis lesmateriaal downloaden, afgestemd op het niveau van uw leerlingen. U luncht in het park. Wanneer u wil, verlaat u het park en de touringcar brengt u naar het hostel op 10 minuutjes rijden. Hier checkt u in en in de avond dineert u in het hostel.  

Dag 2
Vandaag staat er een actieve dag op de planning. Na het ontbijt staat de touringcar voor u klaar om u naar Apeldoorn te brengen. U neemt lunchpakket mee vanuit de accommodatie. Hier is een groot klimbos waar de leerlingen 2,5 uur hun energie in kwijt kunnen! U luncht met eigen lunchpakket in het klimbos.

Na de lunch vertrekt u naar Rheden, een dorpje aan de voet van de Veluwe. Hier gaan jullie in kleinere groepjes op avontuur met een GPS en onderweg puzzelvragen oplossen. Na de instructie gaan de leerlingen op pad. Overleg, afspraken over taakverdeling, beslissingen nemen zullen als thema’s naar voren komen.

Aansluitend brengt de touringcar u terug naar uw accommodatie. U dineert in het hostel.

Dag 3
Na het ontbijt loopt u vanaf het hostel naar het Openluchtmuseum. Hier kunt u 1 van de vele lesprogramma’s volgen, voor ieder type onderwijs biedt het Openluchtmuseum verschillende mogelijkheden. Geschikt voor leerlingen t/m 16 jaar is de speurtocht ‘Onopgeloste Zaken’, welke werkt aan de hand van een app op hun telefoon.

Omstreeks 14.00 uur keert u weer terug naar uw school en is de reis ten einde.

U kunt er ook voor kiezen om één van deze dagen te gaan mountainbiken, een bezoek te brengen aan Paleis het Loo met haar prachtige tuinen of waag u in de achtbaan in het gezellige pretpark de Julianatoren. Met de Veluwsche Stoomtrein reist u vanaf Apeldoorn naar de prachtige Veluwe. In heel het Park de Hoge Veluwe kunt u gebruik maken van gratis witte fietsen. Er zijn hier talloze fietsroutes. Breng ook een bezoek aan Het Kröller-Müller Museum.

Accommodaties

Hostel aan de rand van Arnhem
Het hostell ligt aan de rand van het omvangrijke bos Hoge Veluwe en ligt toch ook dicht bij de stad.

De leerlingen verblijven op slaapzalen geschikt voor 4 tot 8 personen. Elke kamer heeft een douche en toilet. De docenten verblijven op 2- en 3-persoonskamers, eveneens met privéfaciliteiten. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hostel beschikt over een restaurant, bar, een lounge en terras en een tuin. Het restaurant Sonsbeek serveert heerlijke gerechten en speciale groepsmaaltijden, zoals barbecues en buffetten. U kunt fietsen huren om de prachtige natuur in de directe omgeving te verkennen. WiFi is gratis beschikbaar.

Met uw groep naar Schoolreis Veluwe


Bent u enthousiast geworden over een van onze bestemmingen? Wij werken vrijblijvend een offerte op maat voor u uit. Ook als uw gewenste bestemming er niet bij staat horen wij graag uw wensen.

Stap 1: Gegevens reis
Stap 2: Gegevens school
Stap 3: Overige gegevens
* verplichte velden
Deel deze trip

3 dagen

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- retour transfer per touringcar van uw school naar de accommodatie en v.v.
- 2 x overnachting op meerpersoonskamers voor de leerlingen;
- 2 x overnachting op twee- en driepersoonskamers voor de docenten;
- 2 x ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket (handdoek excl);
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

Offerte aanvragen
Bel +31 488 47 44 78

Excursies in Schoolreis Veluwe