SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Turkije Turkije
Turkije

Istanbul

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Turkije - Istanbul

Meerdaagse schoolreis: Istanbul
De stad waar Europa en Azië samenkomen. Door deze bijzondere ligging heeft de hoofdstad veel historie en cultuur uit twee wereldrijken. Hier vindt u eeuwenoude paleizen, prachtige moskee&eu...

Meerdaagse schoolreis: Istanbul

De stad waar Europa en Azië samenkomen. Door deze bijzondere ligging heeft de hoofdstad veel historie en cultuur uit twee wereldrijken. Hier vindt u eeuwenoude paleizen, prachtige moskeeën, levendige bazaars en geurende Turkse markten.

Bezoek tijdens uw schoolreis bijvoorbeeld de Blauwe Moskee, de Aya Sofia Moskee en het ‘ondergrondse paleis’ Basilica Cisterne. U zult zien dat Istanbul rijk is aan indrukwekkende historische gebouwen. Maar ook Istanbul heeft een moderne kant. Zo is er het Taksim-plein en het Parmakkapi gebied met trendy restaurants, cafés en nachtclubs.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
4 of 5 dagen
Vervoer:
Vliegtuig

vanaf €285,- p.p.

Offerte

Reisprogramma Istanbul
Vanaf uw school reist u op eigen gelegenheid naar de desbetreffende luchthaven. Het is altijd mogelijk om een transfer bij te boeken. U heeft een rechtstreekse vlucht naar Istanbul. Bij aankomst staat er een touringcar voor u klaar die u naar uw accommodatie brengt. De tussenliggende dagen zijn vrij om de stad en haar omgeving te verkennen. Op de laatste dag wordt u weer opgehaald door een touringcar die u naar de luchthaven brengt. Na aankomst op de luchthaven vertrekt uw vlucht terug naar Nederland waar de reis, na aankomst, ten einde komt.

** Hotel in de wijk Sultanahmet
Het hotel biedt een comfortabele en schone accommodatie. Het heeft een uitstekende veilige ligging, dichtbij de belangrijkste historische plaatsen zoals de Grand Bazaar, Topkai Paleis, Blauwe Moskee en de Hagia Sophia.

U verblijft in meerpersoonkamsers waarbij de faciliteiten worden gedeeld op de gang. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. Tegen een toeslag is het mogelijk om kamers te boeken met privé faciliteiten. De kamers met privé faciliteiten beschikken over een ventilator, tv, bureau, en zithoek. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hotel beschikt over een bar, café, gratis WiFi en een biljarttafel.

*** Hotel in de wijk Sultanahmet
Dit hotel is gelegen in de wijk Sultanahmet, op 100 meter van de pittoreske Cemberlitas Hamam, op 2 minuten lopen van de T1 tramhalte, die het oude Istanbul verbindt met het bruisende Istiklal Caddesi en het Taksimplein. Topkapi Paleis en Hagia Sophia liggen op 500 meter afstand. Vanaf het dakterras heeft u uitzicht op de Blauwe Moskee, Bosporus en Hagia Sophia.

U verblijft in meerpersoonskamers geschikt voor drie personen. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. Verblijf is op basis van logies en Traditioneel Turks ontbijt. Alle kamers zijn verzorgd ingericht met Ottomaanse tapijten en voorzien van tv, airconditioning, verwarming, gratis WiFi en privé faciliteiten. 

Het hotel beschikt over een eetzaal, dakterras, bar, gratis WiFi en lobby.

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Retourvlucht naar de luchthaven van Istanbul incl. tax en handbagage;
- Luchthaventransfer in Istanbul;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

4-daagse reis  
Aantal personen25 pers.50 pers.
** Hotel in de wijk Sultanahmet€ 285,00 p.p.€ 281,50 p.p.
*** Hotel in de wijk Sultanahmet€ 291,50 p.p.€ 288,00 p.p.

 

5-daagse reis  
Aantal personen25 pers.50 pers.
** Hotel in de wijk Sultanahmet€ 297,50 p.p.€ 294,00 p.p.
*** Hotel in de wijk Sultanahmet€ 306,00 p.p.€ 302,75 p.p.

 

6-daagse reis  
Aantal personen25 pers.50 pers.
** Hotel in de wijk Sultanahmet€ 310,00 p.p.€ 306,50 p.p.
*** Hotel in de wijk Sultanahmet€ 320,85 p.p.€ 317,50 p.p.

Ava Sofia of Hagia Sophia
De Aya Sofia is een in 537 gebouwde koepelkerk en bleef tot de val van Constantinopel in 1453 één van de belangrijkste kerken in de christelijke wereld. Het interieur is overweldigend, ook al zijn enkele belangrijke kunstschatten uit de basiliek gestolen. De koepel is een architectonisch hoogstandje. De fresco's en mozaïeken zullen u verbazen. Na de val van Constantinopel werd de Aya Sofia omgevormd tot moskee, in 1935 erkende Ataturk de basiliek echter als museum.

Topkapi Paleis
Van 1478 tot 1853 was dit paleis de hoofdresidentie van de Ottomaanse sultans. Een wandeling door de prachtige tuinen met kiosken en paviljoenen brengt u naar de harem, keukens en de vele zalen van dit huidige museum. De schatkamer herbergt een enorme verscheidenheid aan kostbaarheden. Bij een bezoek aan het Topkapi paleis geniet u werkelijk urenlang van alle indrukken.

De grote Bazaar en de Egyptische Bazaar
Een bezoek aan Istanbul maakt u compleet met een bezoekje aan de Grote Bazaar. Het is met 200.000 m2 en meer dan 4000 winkeltjes de grootste overdekte markt ter wereld. Kopen hoeft hier niet meteen, want u kunt genieten van de sfeer, het afdingen en het enorme aanbod dat voor uw ogen uitgestald wordt. Iets minder bekend, maar zeker niet minder de moeite waard is de Egyptische Bazaar, hier hangt de geur van kruiden en parfums. 


Sultanahmet Camii "De Blauwe Moskee”
De zowat 21.000 blauwe tegeltjes die de binnenzijde van deze moskee bekleden geven aan de Sultanahmet Caimii de naam Blauwe Moskee. Deze door een leerling van de beroemde architect Sinan ontworpen moskee is de enige in het Midden-Oosten die zes minaretten heeft. Om al de boze blikken te vermijden schonk de opdrachtgever Sultan Ahmet de 1e daarom maar een 7e minaret aan de moskee in Mekka.

Boottocht over de Bosphorus
U vaart van Ortakoy naar Eminou tijdens een boottocht van circa 1,5 uur. U kunt vanaf het water enkele bezienswaardigheden zien. U bent met uw groep aan boord van een privéboot.


Treasure hunt
Ontdek Istanbul op een speelse manier in spelvorm! U krijgt een brief van de Sultan. De Sultan heet u welkom in zijn land. Om u kennis te laten maken met Istanbul gaat u de Treasure Hunt doen op jacht naar de verborgen schatten van Istanbul. U start op het Taksim plein waar u van onze organisatie ter plaatse een instructie krijgt. U kunt ervoor kiezen in het spel de leerlingen te laten onderhandelen voor bepaalde koopwaren zoals kruiden en Turks fruit. U geeft de leerlingen zelf een bedrag mee van circa € 10,00 (20,00 YTL) per groepje. Het groepje dat het minste geld uitgeeft krijgt bonuspunten. De leerlingen moeten onderweg diverse vragen beantwoorden en de hulp inschakelen van de lokale bevolking. Deze Treasure Hunt is absoluut een leuke en leerzame manier om de stad te verkennen!

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief