SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Praag Praag
TsjechiŽ

Praag

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Tsjechie - Praag

Meerdaagse schoolreis: Praag

De stad Praag is een doolhof van binnenplaatsen, pleinen en oude steile straatjes en steegjes. Het historische centrum is verrassend klein. Praag is een van de mooiste steden ter wereld. Door...

Meerdaagse schoolreis: Praag

De stad Praag is een doolhof van binnenplaatsen, pleinen en oude steile straatjes en steegjes. Het historische centrum is verrassend klein. Praag is een van de mooiste steden ter wereld. Door zijn schoonheid heeft de stad in de loop der eeuwen vele bijnamen gekregen zoals: Stad met de Honderd Torens en de Gouden Stad.

Bekijk de barokke kerken, burchten, paleizen en andere eeuwenoude monumenten. Met zijn bijzondere, historische gebouwen is Praag zeker een bezoek waard voor een schoolreis of werkweek!

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
4 of 5 dagen
Vervoer:
Vliegtuig
Touringcar

vanaf €90,- p.p.

Offerte

Reisprogramma Praag
U vertrekt om 06.00 uur in de ochtend. Aan het begin van de avond komt u aan in Praag. De tussenliggende dagen zijn vrij te besteden. Ook op ena laatste dag is er genoeg tijd om Praag te bezoeken. Om 22.00 uur vertrekt u weer richting Nederland en op de laatste dag komt u in de vroege ochtend weer terug.

Het is ook mogelijk per vliegtuig naar Praag te reizen.

(Deze tijden zijn in overleg aan te passen.)

Tip!: Combineer een schoolreis naar Praag met een bezoek aan de Duitse stad Dresden, bijvoorbeeld op de laatste dag. 

Hostel in Holesevice
Dit onlangs gerenoveerde hostel is gelegen in de wijk Holesovice. Het trein- en metrostation Holesovice ligt op enkele minuten lopen van het hostel. Op 400 meter van het hostel ligt tramhalte Ortenovo Namesti. In minder dan 15 minuten bent u in het centrum.

U verblijft in meerpersoonskamers, geschikt voor vier tot acht personen. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. Alle kamers zijn voorzien van privé faciliteiten. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hostel beschikt verder over een 24-uurs receptie, bar, restaurant, zwembad, sauna, beachvolleybal veld, spellenkamer met o.a. biljart, tafeltennis en computers, tuin, en gratis WiFi.

Hostel in Strizkov
Dit hippe hostel bevindt zich in de wijk Strizkov op korte afstand van metro station Strizkov, zodat het centrum van Praag gemakkelijk te bereiken is. Het centrum van Praag ligt op 15 minuten rijden.

U verblijft in meerpersoonskamers geschikt voor vier tot zes personen met privé faciliteiten. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.  

Het hostel beschikt verder over een 24-uurs receptie, internetruimte, tv lounge, tuin, terras, bar, spellenkamer, WiFi tegen betaling.

Hotel in Zizkov ***
Dit hotel ligt in het Zizkov district, omgeven door een park. Binnen 9 minuten bent u met de tram of metro in het centrum van Praag. Het Nationale museum en Zizkov tvtoren liggen op nog geen 2 km afstand van het hotel.

U verblijft in twee- en driepersoonskamers voorzien van privé faciliteiten. De kamers beschikken over een tv en WiFi. Verblijf is op basis van halfpension.

Het hotel beschikt over een fitnessruimte, sauna, massages, kapsalon, sportcentrum met zwembad, badmintonvelden, tafeltennis, terras, restaurant, bar en snackbar.

 

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per Tourist Class touringcar van uw school naar Praag;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

Het is ook mogelijk om per vliegtuig naar Praag te reizen. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

4-daagse reis incl. nachtrit    
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in Holesevice€ 110,50 p.p.€ 103,50 p.p.€ 90,00 p.p.
Hostel in Strizkov€ 116,00 p.p.€ 106,00 p.p.€ 92,00 p.p.
Hotel in Zizkov€ 125,00 p.p.€ 118,50 p.p.€ 104,50 p.p.

 

5-daagse reis incl. nachtrit    
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in Holesevice€ 131,00 p.p.€ 122,50 p.p.€ 108,50 p.p.
Hostel in Strizkov€ 139,50 p.p.€ 131,50 p.p.€ 117,00 p.p.
Hotel in Zizkov€ 152,50 p.p.€ 145,50 p.p.€ 130,50 p.p.

 

6-daagse reis incl. nachtrit    
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in Holesevice€ 151,00 p.p.€ 142,50 p.p.

€ 127,00 p.p.

Hostel in Strizkov€ 146,00 p.p.€ 137,00 p.p.€ 125,00 p.p.
Hotel in Zizkov€ 180,00 p.p.€ 172,50 p.p.€ 156,00 p.p.

 

Stadswandeling
Een Nederlandstalige gids neemt u te voet mee door het centrum van Praag. Eerst bezoekt u het oude centrum met de beroemde astronomische klok en het stadhuis. Daarna wandelt u door de Joodse wijk Josefov, die bekend staat om de zes synagogen en de joodse begraafplaats. U komt langs de Karels Brug, de oudste brug van Praag gebouwd door de meest bekende Tsjechische keizer Karel IV in de 14e eeuw. U eindigt bij de Prager Burcht (buitenkant). Daar zijn onder andere het Koninklijke Paleis en de unieke St. Vitus Kathedraal te bewonderen.

Praag vanaf het water
Een leerzame trip per boot. De boot komt langs veel van de highlights van Praag, zoals de Prager Burcht, Karels Brug, Rudolfinum en het Nationaal Theater. Uw groep is samen met andere mensen aan boord.


Diner cruise

In de avond gaat u aan boord van een rondvaartboot waar u kan genieten van een diner buffet. Het buffet bestaat uit voorgerechten, hoofdgerechten, fruit en cake. Drankjes zijn exclusief.

Concentratiekamp Theresiënstadt
De Duitse Gestapo hield tijdens de tweede wereldoorlog Tsjechische verzetsstrijders gevangen in de stad Theresiënstadt. Later werd het een concentratiekamp voor joden. Het was vooral een doorgangskamp voor joden die spoedig naar Auschwitz-Birkenau of andere vernietigingskampen werden gestuurd. In Theresiënstadt zijn vele mensen gestorven vanwege de slechte leefomstandigheden. Bezoek dit kamp en bekijk de gedenkplaats, barakken en meer. U heeft entree tot het Theresiënstadt memorial en het kleine fort. Inclusief een gids.


Skoda Fabriek
Deze hypermoderne autofabriek ligt in Mlada Boleslava. Bezoek deze fabriek en laat u rondleiden door een gids.

Black Light Theater
Één van de meest populaire theatervormen in Praag, waarbij licht en donker een hoofdrol spelen. U ziet een lichtshow vol entertainment, creativiteit, poëzie en humor welke beslist de moeite waard is om te bezoeken.


Kastelen Praag
In en rondom Praag kunt u diverse prachtige kastelen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Prager Burcht met het Koninklijk paleis, de Basiliek en het gouden straatje. Of enkele kastelen buiten Praag, zoals de kastelen Konopiste en Karlstein. Laat u in deze kastelen rondleiden door een gids.


Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief