SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Schotse Hooglanden Schotse Hooglanden
Edinburgh Edinburgh
Schotland

Edinburgh

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Schotland - Edinburgh

Meerdaagse schoolreis: Edinburgh
Deze stad is gebouwd op zeven groene, vulkanische heuvels en ligt aan de Schotse kust. Op één van deze heuvels ligt het wereldberoemde Edinburgh Castle. Een eyecatcher waar u niet...

Meerdaagse schoolreis: Edinburgh

Deze stad is gebouwd op zeven groene, vulkanische heuvels en ligt aan de Schotse kust. Op één van deze heuvels ligt het wereldberoemde Edinburgh Castle. Een eyecatcher waar u niet omheen kan tijdens uw schoolreis naar Edinburgh!

Struin door het oude centrum door kleine en smalle steegjes en u zal zien dat Edinburgh ook iets griezeligs heeft. Bezoek de ondergrondse stad en luister naar de gruwelijke geschiedenis die zich daar afspeelde. Zie de tradities van Schotland in de vorm van kilts en doedelzakken gewoon op straat en op pleintjes. Zin in een gezellige uitgaansavond? Stap dan binnen in één van de vele Schotse pubs.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
5 of 6 dagen
Vervoer:
Touringcar

vanaf €147,25 p.p.

Offerte

Reisprogramma Edinburgh
U vertrekt omstreeks 14.30 uur naar IJmuiden. U vaart om 17.30 uur met de nachtferry over naar Newcastle, waar u om 09.00 uur aanmeert. U verblijft deze nacht in meerpersoonshutten. Bij aankomst in Newcastle brengt de chauffeur u rechtstreeks naar de accommodatie in Edinburgh. Nadat u bent ingecheckt kunt u direct de stad verkennen. De tussenliggende dagen zijn ter vrije besteding. Op de ene laatste dag vertrekt u om 13.00 uur weer richting Newcastle waar u om 17.00 uur de nachtferry terug naar Nederland neemt. U verblijft deze nacht in meerpersoonshutten. Om 09.30 uur komt u aan in IJmuiden en reist u terug naar uw school. (Deze tijden zijn in overleg aan te passen.)
 

Tip: Heeft u er wel eens aan gedacht om een rondreis te maken door het mooie Schotland? Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Hostel in het historische centrum 
In het oude historische centrum dichtbij attracties zoals Edinburgh Castle ligt dit gezellige hostel. Het ligt aan de market street, dichtbij Princes street en Waterloo Place. 

U verblijft in meerpersoonskamers. In de kamers staan stapelbedden en de faciliteiten worden gedeeld op de gang. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers met privé faciliteiten verblijven. Verblijf is op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt is een Continental Breakfast (brood, boter, jam, koffie en thee). 

In het hostel is er een ontspanningsruimte, internetverbinding, bar en restaurant.

Hostel in het centrum
Het hostel ligt centraal op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden van Edinburgh. Het centraal station van Edinburgh ligt op 800 meter asfstand van het hostel.

U verblijft in meerpersoonskamers met privé faciliteiten. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. Sommige kamers zijn voorzien van een tv en dvd-speler. Verblijf is op basis van logies en ontbijt. 

Het hostel beschikt over een café, restaurant, bar met tv en WiFi, een gemeenschappelijke keuken, was- en strijkfaciliteiten, en een vergaderruimte.

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per Tourist Class touringcar van uw school naar Edinburgh en v.v.;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Retour per ferry IJmuiden - Newcastle;
- Overnachting in meerpersoonshutten (ferry);
- Overnachting in meerpersoonskamers (accommodatie);
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

Let op: De vermelde prijzen voor deze reis zijn gebaseerd op de geldende dagkoers van de pond op de dag van berekening. Daarom kan de prijs op deze website afwijken van de prijs in uw offerte.

 

5-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in het historische centrum€ 165,50 p.p.€ 159,50 p.p.€ 147,25 p.p.
Gastgezinnen€ 199,25 p.p.€ 193,00 p.p.€ 181,25 p.p.

 

6-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in het historische centrum€ 193,50 p.p.€ 186,75 p.p.€ 172,50 p.p.
Gastgezinnen€ 245,50 p.p.€ 238,50 p.p.€ 224,50 p.p.

Edinburgh Castle
Steek de ophaalbrug over en bewonder de Honours of Scotland (de oudste kroonjuwelen in Europa) de historische Stone of Destiny en de kasteelhallen, de kapel en de musea. Ook het prachtige uitzicht over de stad mag er zijn! Iedere dag worden bezoekers weer opgeschrikt, nee niet door kasteelgeesten, maar door de One O’Clock Gun waarmee om 1 uur ‘s middags een schot wordt afgevuurd. Het kasteel is de betoverende setting voor de Militaire Taptoe en onlangs ook voor het nieuwste Harry Potter avontuur!


Spoken/Ghosttour
Onder het oude gedeelte van de stad Edinburgh loopt een 15e eeuwse straat, een gangenstelsel dat vol spoken schijnt te zitten. Om te kijken of dit waar is kunt u op een Ghosttour gaan, waarbij u door een gids langs behekste huizen en steegjes wordt geleid.

Familiekilts
In veel winkels kunt u kilts bewonderen van de meest beroemde Schotse clans. Zo hebben de acteurs Sean Connery en Ewan McGregor ook hun eigen familiekilt. Voor moderne kilts van leer en tijgerbont kunt u terecht bij 21st Century Kilts.

Glasgow
Vanuit Edinburgh kunt u een dagexcursie maken naar Glasgow. Glasgow is de grootste stad van Schotland. Na Londen is Glasgow de beste winkelbestemming van het Verenigd Koninkrijk. Maar Glasgow biedt meer. Denk bijvoorbeeld aan de bekende voetbalclubs Celtic FC en Glasgow Rangers. Maar ook op cultuurhistorisch gebied heeft Glasgow veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de Glasgow Cathedral. Een bijzonder Gotische kathedraal uit de middeleeuwen.


Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief