SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Gdansk Gdansk
Auschwitz Auschwitz
Polen

Krakau

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Polen - Krakau

Meerdaagse schoolreis: Krakau
Meer dan vijf eeuwen was Krakau de koninklijke hoofdstad van Polen. Vandaag is dat niet langer het geval, maar de stad ademt nog steeds een statige en elegante sfeer uit. Het oude stadscentrum is ...

Meerdaagse schoolreis: Krakau

Meer dan vijf eeuwen was Krakau de koninklijke hoofdstad van Polen. Vandaag is dat niet langer het geval, maar de stad ademt nog steeds een statige en elegante sfeer uit. Het oude stadscentrum is een opeenstapeling van historische gebouwen, kerken en herenhuizen. De oudste kerk van de stad dateert nog uit de 10de eeuw. Verder zijn er over de hele stad tal van kunstgalerijen en exposities te bezoeken en is Krakau een uitstekende plaats om ontspannend te winkelen. Het fijne aan Krakau is dat het centrum van de stad vrij compact is, waardoor u tijdens uw schoolreis of werkweek makkelijk alle bezienswaardigheden te voet kunt bezoeken. Gaat uw voorkeur toch naar het openbaar vervoer, dan kunt u makkelijk van het uitstekende tram- en busnetwerk gebruik maken.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
6 of 7 dagen
Vervoer:
Vliegtuig
Touringcar

vanaf €127,- p.p.

Offerte

Reisprogramma Krakau
U vertrekt om 19.00 uur naar Krakau. Met een nachtrit rijdt u richting Krakau. De volgende dag komt u aan het begin van de middag aan bij de accommodatie. U heeft direct de hele dag ter vrije besteding. De tussenliggende dagen heeft u tijd ter vrije besteding in de stad. Ook op donderdag is hier nog voldoende tijd voor. U vertrekt rond 22.00 uur richting Nederland. De reis zal deels als nachtreis worden uitgevoerd. De volgende dag komt u aan het begin van de middag weer aan bij uw school.

Het is ook mogelijk per vliegtuig naar Krakau te reizen.

(Deze tijden zijn in overleg aan te passen.)

Hostel in het centrum
Dit hostel ligt in het centrum van Krakau. De grote markt ligt op 400 meter afstand en het koninklijk kasteel van Wawel ligt op 1,4 km afstand.

U verblijft in meerpersoonskamers geschikt voor vier tot acht personen. De faciliteiten worden gedeeld op de gang. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. Deze kamers zijn voorzien van privé faciliteiten. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hostel beschikt verder over gratis WiFi, een gemeenschappelijke ruimte met computers, internet en tv, en een self-catering keuken.

Hostel aan de rand van het centrum
Dit stijlvolle hostel ligt op slechts 15 minuten loopafstand van het marktplein van Krakau, een prima uitvalsbasis voor uw bezoek aan Krakau.

De kamers zijn allemaal in thema met uniek design. U verblijft in meerpersoonskamers geschikt voor drie tot acht personen. De faciliteiten worden gedeeld op de gang. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in één- en tweepersoonskamers verblijven. Deze kamers zijn voorzien van privé faciliteiten. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hostel beschikt over een gemeenschappelijke ruimte, internet, kluisjes en wasmachines.

 

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per tourist class touringcar van uw school naar Krakau;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

 

6-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in het centrum€ 151,75 p.p.€ 142,50 p.p.€ 127,00 p.p.
Hostel aan de rand van het centrum€ 154,25 p.p.€ 144,95 p.p.€ 133,75 p.p.

 

7-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in het centrum€ 171,25 p.p.€ 161,25 p.p.€ 145,25 p.p.
Hostel aan de rand van het centrum€ 174,75 p.p.€ 166,50 p.p.€ 154,50 p.p.

 

De hoofdmarkt  – Het hart van de stad (RYNEK GLOWNY)
De Krakause Markt is het grootste plein van Middeleeuws Europa. Op de centrale plaats staat het gebouw van de Lakenhallen met zijn karakteristieke arcaden en versierd met mascarons. Het zijn de vroegere markthallen, waarvan de geschiedenis tot de jaarwisseling van de 12de en de 13de eeuw teruggaat. Op de begane grond bevinden zich kraampjes met handwerkproducten en souvenirs uit Krakau, op de eerste verdieping is een dependance van het Nationaal Museum te Krakau met zijn tentoonstellingen.

Het koninklijke kasteel - de Wawel
Op een afstand van een paar honderd meter van de Hoofdmarkt, op de Wawelheuvel domineert boven de stad het Koninklijk Paleis. Op de Wawel vonden de kroningen van Poolse koningen plaats, hier vielen ook de belangrijkste beslissingen die de ontwikkeling van de staat bepaalden. De geschiedenis van deze gebouwen reikt tot het jaar 1000. Iedereen die Krakau bezoekt, zou de Wawel Kathedraal moeten zien, de Renaissance kruisgangen van het kasteel en prachtige koninklijke zalen versierd met Arraswandtapijten, vervaardigd door Vlaamse meesters in de periode van de  Renaissance. Bijzondere aandacht verdient de Zaal van Afgevaardigden (Sala Poselska) met originele plafonddecoraties: houtbesneden figuren en polychrome menselijke hoofden. Aan het kasteel grenst de Wawel Kathedraal dat niet alleen een prachtig historisch monument is, maar ook een altijd nog open kerk, en tevens een waar nationaal pantheon waarin zich graven van vele koningen, nationale helden en romantische dichters bevinden.

In de omgeving - Auschwitz-Birkenau
Auschwitz-Birkenau was het grote vernietigingskamp dat op drie kilometer van het hoofdkamp Auschwitz I werd gebouwd. Het kamp lag in de buurt van het toenmalige Poolse dorpje Brzezinka (Duits: Birkenau) en beslaat 175 hectare. Voor de bouw, waar in maart 1941 mee is begonnen, werd de plaatselijke bevolking van dit dorp geëvacueerd en werden de huizen gesloopt. Auschwitz-Birkenau was een vernietigingskamp en een werkkamp. De meeste gevangenen kwamen aan in spoorwagons die voor veevervoer werden gebruikt, vaak na een dagenlange reis zonder voedsel, water of sanitaire voorzieningen. Velen bezweken tijdens de reis. Meestal vond na aankomst op het perron de selectie plaats wie mocht werken en wie zou worden vergast. Sommige transporten zijn in hun geheel naar de gaskamers gestuurd. De ‘productie’ van Auschwitz kon worden opgevoerd toen in 1943 vier grote crematoria werden gebouwd om de lijken te verbranden. Pas in 1944 werden de treinrails tot in het kamp gelegd, om de massale moord op 440.000 Hongaarse Joden te vereenvoudigen. In Auschwitz-Birkenau stonden honderden barakken; het kamp was omgeven door diepe sloten en prikkeldraadversperringen onder stroom. Een deel van het kamp was voor vrouwen gereserveerd en er was ook een Zigeunerlager. Van de 23.000 Sinti en Roma in Auschwitz werden er vanaf begin november 1944 21.000 vergast.

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief