SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Marokko Marokko
Marokko

Marrakech

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Marokko - Marrakech

Meerdaagse schoolreis: Marrakech
Marrake ch: de tweede stad van Marokko, stad van het Duizend-en-een-nacht sprookje, zo veelzijdig, bijzonder en mysterieus! Tijdens uw meerdaagse schoolreis Marrakech zult u zich niet snel verve...

Meerdaagse schoolreis: Marrakech

Marrakech: de tweede stad van Marokko, stad van het Duizend-en-een-nacht sprookje, zo veelzijdig, bijzonder en mysterieus! Tijdens uw meerdaagse schoolreis Marrakech zult u zich niet snel vervelen. De stad telt ruim 800.000 inwoners en wordt vanwege de kleur van zijn huizen ook wel ‘de Rode stad’ genoemd.

De charme van het oude stadsgedeelte, de medina, laat niemand onberoerd en u kunt er uren in verdwalen zonder ooit verveeld te raken. U zult keer op keer verrast worden door de sfeervolle, smalle straatjes en steegjes. Ook de soeks zijn een heus labyrint voor wie er voor het eerst komt, maar de talloze kraampjes met prachtige ambachtelijke spullen doen u graag vergeten dat u de weg kwijt bent. Verder zijn er ook heel wat paleizen, moskeeën en andere indrukwekkende monumenten te bezichtigen en bezoeken tijdens uw schoolreis, waarvan sommige meer dan 800 jaar oud zijn.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
4 of 5 dagen
Vervoer:
Vliegtuig

vanaf €235,- p.p.

Offerte

Reisprogramma Marrakech
Vanaf uw school reist u op eigen gelegenheid naar de desbetreffende luchthaven. Het is altijd mogelijk om een transfer bij te boeken. U heeft een rechtstreekse vlucht van circa 3,5 uur die u naar Marrakech brengt. Bij aankomst staat er een touringcar voor u klaar die u naar het centrum brengt. De meeste accommodaties bevinden zich in de soeks waar de touringcar niet kan komen. U zal het laatste stukje te voet afleggen en maakt daardoor direct kennis met de stad. De tussenliggende dagen zijn vrij om de stad en haar omgeving te verkennen. Op de laatste dag wordt u weer opgehaald door een touringcar die u naar de luchthaven brengt. Na aankomst op de luchthaven vertrekt uw vlucht terug naar Nederland waar de reis, na aankomst, ten einde komt.

Hostel in de soeks
Dit hostel, midden in de Medina gelegen, is gesitueerd in één van de grootste gebouwen van de oude stad. Op slechts 300 meter van het hostel vindt u het wereldberoemde Djemaa el-Fna plein.

U verblijft in meerpersoonskamers geschikt voor vier tot acht personen. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. Alle kamers zijn voorzien van privé faciliteiten. Het is sfeervol ingericht volgens Marokkaanse traditie met sofa’s met kussens, spiegels en schilderijen. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hostel beschikt over een gemeenschappelijk ruimte, een grote binnentuin met zwembad, een bar, restaurant, bagageruimte en kluisjes. Verder biedt men bezoekers de mogelijkheid om een typisch Marokkaans diner te nuttigen met typisch Marokkaanse muziek.

Riad in de soeks
Dichtbij het Djemaa el-Fna plein, in één van de kleine straatjes, ligt dit charmante hotel. Bij binnenkomst op de binnenplaats heeft u direct niet meer het gevoel in de drukke stad te zijn.

U verblijft in meerpersoonskamers, welke keurig zijn ingericht en voorzien van airconditioning, tv en privé faciliteiten. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

In de riad is een gezamenlijke ruimte aanwezig met tv lounge, koffie- en thee faciliteiten, internet en bordspelen. In de binnentuin treft u een zwembad aan. Uiteraard is ook deze accommodatie volgens Marokkaanse stijl ingericht met traditionele tapijten, adembenemende plafonds en pilaren afgewerkt met prachtige mozaïekwerken.

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Retourvlucht naar de luchthaven van Marrakech incl. tax en handbagage;
- Luchthaventransfer in Marrakech;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

4-daagse reis  
Aantal personen25 pers.50 pers.
Riad in de soeks€ 240,85 p.p.

€ 235,00 p.p.

Hostel in de soeks€ 251,00 p.p.

€ 239,00 p.p.

 

5-daagse reis  
Aantal personen25 pers.50 pers.
Riad in de soeks€ 255,95 p.p.€ 249,85 p.p.
Hostel in de soeks€ 269,50 p.p.€ 255,50 p.p.

Soeks
In het nauwe, duistere netwerk van straatbazaars, die als Soeks bekend staan, gaat achter elke deuropening een schatkamer aan kleurrijke, exotische heerlijkheden schuil. Of u nu iets wilt kopen of slechts van de middeleeuwse marktsfeer wilt genieten, deze overvolle, chaotische markten die zich ten noorden van de Djemaa el-Fna uitstrekken, vormen een uniek aspect van Marrakech.


Avondmarkt
Op het Djemaa el-Fna plein ontstaat ’s avonds een heus groot openluchtrestaurant, omringd door waarzeggers en slangenbezweerders. Na zonsondergang is het een sfeervol geheel met gaslantaarns en honderden barbecues.

Koutoubia moskee
De schitterende 12e-eeuwse minaret van de Koutoubia moskee rijst hoog boven het Djemaa el-Fna plein uit. Vanaf deze minaret, die ’s avonds prachtig verlicht is, weerklinkt de adhan (oproep tot gebed) in de hele stad. Deze moskee is het spirituele symbool van de stad en vormt het religieuze en geografische hart van Marrakech. De moskee is voor niet-moslims niet toegangkelijk, maar u kan wel een bezoek aan de buitenzijde brengen wat zeker de moeite waard is.


Palais de la Bahia
Dit paleis aan de noordkant van de Joodse wijk Mellah is een koel toevluchtsoord na de hitte van de straten van de Kashba en het altijd drukke Djemaa el-Fna plein. Geniet van de betegelde binnenplaatsen en kamers met hoge plafondgewelven voordat u zich weer in de stad waagt.

Stadsmuren en poorten
De opvallende roze omwalling rond de medina scheidt de oude stad van de nieuwe. De bouw van de 19 kilometer lange verdedigingsmuur was een geweldige prestatie, en de kleur ervan heeft Marrakech de bijnaam ‘Roze stad’ gegeven.

Medersa Ben Youssef
Deze medersa oftewel Koranschool is een bijzondere attractie vanwege de adembenemende architectuur, maar ook omdat dit één van de weinige islamitische religieuze gebouwen is die voor niet-moslims toegankelijk is. Deze school is sinds 1960 niet meer in gebruik.


Musée de Marrakech
Dit eind 19de-eeuwse paleis is een elegant voorbeeld van klassieke Moorse architectuur. De grootste attractie is het gebouw zelf, en dan vooral de overdekte centrale binnenplaats, compleet met fontein, prachtig tegelwerk en intrigerende details. De voormalige paleiszaal wordt nu als expositieruimte voor hedendaagse kunst gebruikt.

Dagexcursie Ourika Valley & Setti Fatma
De rivier de Ourika stroomt door de heuvels die de Atlas begrenzen en brengt leven in deze vruchtbare vallei. Dit is een prachtige excursie vanuit Marrakech.

Dagexcursie Essaouira
Deze aangename havenplaats ligt slechts drie uur rijden ten westen van Marrakech. De stranden trekken gemengd publiek van windsurfers, kunstenaars, hippies en jeugdige vakantiegangers die de stoffige woestijnstad willen ontvluchten.

Dagexcursie Ouarzazette
U reist door het Atlasgebergte naar Ouarzazette. Onderweg komt u besneeuwde bergtoppen tegen, maar ook woestijnlandschappen. In Ouarzazette bekijkt u het dorp en de omliggende bezienswaardigheden. Dit dorp is bekend als filmlocatie.

TIP!: Boek een 2-daagse excursie naar de Zagora woestijn: een kamelentocht en overnachting in een bedoeïenentent midden in een zandwoestijn! 

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief