SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Luxemburg Luxemburg
Luxemburg

Luxemburg Stad

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Luxemburg - Luxemburg Stad

Meerdaagse schoolreis: Luxemburg stad

Een pittoreske stad met veel groen en riviertjes, schitterend gelegen op een rots en doorklieft met een ravijn. Een relatief onbekende bestemming voor een schoolreis, maar de stad i...

Meerdaagse schoolreis: Luxemburg stad

Een pittoreske stad met veel groen en riviertjes, schitterend gelegen op een rots en doorklieft met een ravijn. Een relatief onbekende bestemming voor een schoolreis, maar de stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Vooral op cultureel gebied is er in Luxemburg Stad veel te doen. Er zijn prachtige historische gebouwen en interessante musea te vinden. Bovendien kunt u heerlijk eten in de hoofdstad van Groothertogdom Luxemburg. Combineer een bezoek aan Luxemburg stad met de Duitse stad Trier. 

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
3 dagen
Vervoer:
Touringcar

vanaf €89,50 p.p.

Offerte

Reisprogramma Luxemburg Stad
U vertrekt om 6.00 uur vanaf uw school per touringcar naar Luxemburg Stad. Aan het einde van de ochtend komt u aan bij de accommodatie en is er meteen tijd om de stad te verkennen. De tweede dag is geheel ter vrije besteding. Op de laatste dag vertrekt u omstreeks 16.00 uur weer richting Nederland waar u in de loop van de avond zal aankomen.

(Deze tijden zijn in overleg aan te passen.)

Jeugdherberg in Pfaffenthal
Deze jeugdherberg is gelegen in Pfaffenthal, op een paar minuten lopen van het historische centrum van Luxemburg Stad. Het stadscentrum waar de vele restaurantjes, winkels en musea zijn gelegen, bevindt zich op 10 minuten lopen.

U verblijft in meerpersoonskamers voor vier tot zes personen. De meeste kamers beschikken over privé faciliteiten, sommige kamers delen de faciliteiten op de gang. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers met privé faciliteiten verblijven. Verblijf is op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt is een intercontinentaal ontbijtbuffet.

Het hostel beschikt over een cafetaria en een gemeenschappelijke ruimte met internet.

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per tourist class touringcar van uw school naar Luxemburg Stad;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

3-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.85 pers.
Jeugdherberg in Pfaffenthal€ 97,50 p.p.€ 94,25 p.p.€ 89,50 p.p.

Kazematten
Op zoek naar een indrukwekkende excursie tijdens uw schoolreis in Luxemburg? Bezoek dan deze bijzondere ondergrondse gangen "kazematten" van de stad. Deze gangen deden vroeger dienst als bescherming tegen de vijand en zijn samen wel meer dan 23 kilometer lang. Sinds 1944 staan de Kazematten op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Twee van deze kazematten zijn voor het publiek toegankelijk. 


Kathedraal Notre Dame
Deze kathedraal werd aan het begin van de 17e eeuw gebouwd. Later werd de kerk uitgebreid met een nieuw koor en dwarsschip. De kathedraal is beroemd om zijn crypte, waar meerdere familieleden van het groothertogdom zijn begraven. Tevens staat er een bijzonder Mariabeeld in de kerk.

Excursie Trier
Maak tijdens uw schoolreis naar Luxemburg Stad een excursie naar de oudste stad van Duitsland; Trier. Deze stad met een historie die meer dan 2000 jaar terug gaat is gelegen op 45 minuten per touringcar van Luxemburg Stad. Trier is een waar openluchtmuseum van de Europese bouwkunst met monumenten uit de Romeinse tijd, Romaanse en gotische bouwwerken uit de tijd van Renaissance, Barok en Classisisme.

Bezoek de Porta Nigra, de Kaiserthermen, het amfitheater, de Barbarathermen, de kort geleden uitgegraven Viehmarktthermen en de Römerbrücke.


Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief