SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
ItaliŽ ItaliŽ
VenetiŽ VenetiŽ
ItaliŽ ItaliŽ
ItaliŽ

Rome

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Italie - Rome

Meerdaagse schoolreis: Rome
Eeuwenoud en nog steeds een bruisende stad, ook voor uw educatieve schoolreis. Rome heeft een eeuwenoude en rijke historie met haar vele openlucht musea, maar u kan er ook genieten van de Italiaanse...

Meerdaagse schoolreis: Rome

Eeuwenoud en nog steeds een bruisende stad, ook voor uw educatieve schoolreis. Rome heeft een eeuwenoude en rijke historie met haar vele openlucht musea, maar u kan er ook genieten van de Italiaanse keuken, winkelen in Italiaanse modehuizen en sfeervol uitgaan. 

Bekijk met uw leerlingen onder meer het Colosseum, de Trevi fontein, het Pantheon, Forum Romanum en de Spaanse trappen. In de stad ligt de onafhankelijke staat Vaticaanstad. Op zich al een intrigerende bezienswaardigheid en dus absoluut een must om te bezoeken tijdens uw schoolreis. 

Rome heeft absoluut veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur en is daarmee een goede bestemming voor schoolreizen!

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
6 of 7 dagen
Vervoer:
Touringcar
Vliegtuig

vanaf €168,- p.p.

Offerte

Reisprogramma schoolreis Rome
U vertrekt om 16.00 uur naar Rome. Na een nachtrit komt u de volgende dag, aan het begin van de middag, aan bij de accommodatie. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. De tussenliggende dagen zijn eveneens ter vrije besteding. Ook op de één na laatste dag is er nog voldoende tijd om Rome te bezoeken. Om 21.00 uur vertrekt u weer naar Nederland. Op de laatste dag, na een nachtrit, komt u in de loop van de dag aan bij uw school, waar deze schoolreis naar Rome eindigt.

Het is ook mogelijk per vliegtuig naar Rome te reizen.

(Deze tijden zijn in overleg aan te passen.)

Hostel in het centrum
Dit hostel ligt in het centrum van Rome, nabij metrostation Bologna. Deze metrolijn brengt u in circa 10 minuten naar het Colosseum. 

U verblijft in meerpersoonskamers geschikt voor zes tot tien personen. De kamers beschikken over privé faciliteiten. Voor de docenten is er een vierpersoonskamers met privé faciliteiten, te gebruiken als twee-, drie- of vierpersoonskamer. Verblijf is op basis logies en ontbijt. Het ontbijt bestaat uit een croissant, koffie, thee en cappuccino.

Het hostel beschikt over 85 bedden. Het hele hostel is voorzien van airconditioning en WiFi. Er is een kleine self-catering keuken met een gemeenschappelijk ruimte met tafels en stoelen.

*** Hotel in zone Termini
Dit hotel is gelegen in zone Termini. Het station is op korte afstand van het hotel gelegen. Er is een goede verbinding met de metro en stadsbussen.

U verblijft in meerpersoonskamers voorzien van privé faciliteiten. De kamers beschikken over airconditioning en tv. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. Verblijf is op basis van logies en ontbijt. 

Het hotel is verder voorzien van een lobby, bar, restaurant, vergaderruimte en gratis WiFi.

**** Hotel aan de rand van het centrum
Dit hotel ligt in de wijk EUR, dichtbij de GRA-ringweg van Rome en winkelcentrum Euroma2. Vlakbij het hotel bevindt zich een bushalte. Vanuit hier kunt u de buslijn naar de metro pakken.

U verblijft in driepersoonskamers met privé faciliteiten. De docenten verblijven in twee- en driepersoonskamers. Verder zijn de kamers voorzien van airconditioning, bad of douche, tv, haardroger en balkon. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hotel beschikt verder over een buitenzwembad, restaurant, vergaderruimte en gratis WiFi.

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per tourist class touringcar van uw school naar Rome;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

Het is ook mogelijk om per vliegtuig naar Rome te reizen. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

6-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in het centrum€ 205,50 p.p.€ 192,25 p.p.€ 168,00 p.p.
**** Hotel aan de rand van het centrum€ 219,00 p.p.€ 203,00 p.p.€ 180,75 p.p.
*** Hotel in zone Termini€ 221,00 p.p.€ 207,75 p.p.€ 183,00 p.p.

 

7-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in het centrum€ 236,00 p.p.€ 221,50 p.p.€ 195,75 p.p.
**** Hotel aan de rand van het centrum€ 253,50 p.p.€ 235,75 p.p.€ 212,00 p.p.
*** Hotel in zone Termini€ 257,00 p.p.€ 242,50 p.p.€ 215,50 p.p.

 

 

Stadswandeling door Rome
Ga wandelen onder begeleiding van een gids. De gids neemt u mee langs bekende bezienswaardigheden. Maar ook de typisch Italiaanse straatjes en pleintjes worden niet vergeten. De gids is Nederlands- of Engelstalig.


Vaticaans Museum
Vaticaanstad is het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Het Vaticaan is de residentie van het staatshoofd, de Paus. In de loop der eeuwen heeft het Vaticaan een bijzondere collectie aan kunstschatten opgebouwd. Deze zijn te bezichtigen in de Pauselijke paleizen. Zo is er bijvoorbeeld de Sixtijnse kapel van Michelangelo te bewonderen.

Colosseum, Forum romanum en Palatijn
Het Colosseum heeft een rijk, maar bloeddorstig verleden. Het amfitheater was het strijdtoneel voor de gladiatoren van het oude Rome die hier letterlijk streden voor hun leven. Het Forum Romanum was in de oudheid het centrum van Rome. Er werd hier gehandeld, gediscussieerd en er werden beslissingen genomen. Nu bestaat het voornamelijk uit de overgebleven ruïnes van de gebouwen op dit middelpunt van de stad. Het Palatijn is één van de zeven heuvels van Rome. Op deze heuvel is een archeologische site met de overblijfselen van de bewoners van het Palatijn.


Pantheon
In de middeleeuwen werd het Pantheon, de Romeinse ‘tempel voor alle goden’ ontwikkeld. De rechthoekige zuilengang verbergt de enorme bolvormige koepel. Het enige licht in de koepel valt door de ‘ocultus’, het gat bovenin. Deze tempel is een bijzonder architectonische bezienswaardigheid.

Spaanse trappen
Deze Spaanse trappen zijn een geliefde ontmoetingsplaats. De inwoners van Rome komen hier om mensen te bekijken, flirten, schrijven of muziek te maken. Ook bij toeristen is dit een populaire bezienswaardigheid. De Spaanse trappen verbinden de kerk Trinità dei Monti met de Piazza de Spagna.


Capitolijnse Musea
De Musei Capitolini bieden diverse collecties met archeologie en kunst uit de Oudheid en de Renaissance. U kunt hier veel klassieke beelden bekijken die door verschillende pausen aan de stad Rome zijn geschonken. De eerste collectie stamt uit het jaar 1471.

Dagexcursie Napels en Pompeï
Maak een mooie dagtocht naar het Grieks-Romeinse Napels. De prachtige bezienswaardigheden in Napels, zoals Castel Nuovo, Santa Chiara, Museo di Capodimonte, Certosa di San Martino en Castel dell’Ovo zijn zeker een bezoek waard. Het is mogelijk entree tot Castel Nuovo bij te boeken.
Dichtbij Napels treft u Pompeï aan. Deze stad werd in 79 n.C. overvallen door de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. De stad en zijn inwoners werden begraven onder een verschrikkelijke asregen. Toen in 1750 de restanten van Pompeï werden ontdekt, leek het of het leven van het ene op het andere moment tot stilstand was gekomen. De opgravingen van Pompeï kunt u bezoeken. Tevens is een bezoek aan de vulkaan Vesuvius de moeite waard.

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief