SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Griekenland Griekenland
Griekenland Griekenland
Griekenland

Athene

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Griekenland - Athene

Meerdaagse schoolreis: Athene
In Athene treft u een mengeling van een bruisende stad en klassieke Griekse oudheden. Athene is rijk aan historische en adembenemende bezienswaardigheden. Het belangrijkste handelsmerk van de stad...

Meerdaagse schoolreis: Athene

In Athene treft u een mengeling van een bruisende stad en klassieke Griekse oudheden. Athene is rijk aan historische en adembenemende bezienswaardigheden. Het belangrijkste handelsmerk van de stad is Akropolis, dat uit verschillende tempels bestaat. Het bevindt zich op een steile rots met prachtig uitzicht over de stad. Om tijdens uw schoolreis of werkweek een indruk te krijgen van het dagelijkse leven in Athene is het leuk om een bezoek te brengen aan de markt bij het Monastiraki-plein in het centrum van de stad. In de wijken Plaka en Monesteraki ziet u het sfeervolle Griekenland met winkeltjes, Griekse barretjes en steile, smalle straatjes.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
4 of 5 dagen
Vervoer:
Vliegtuig

vanaf €235,- p.p.

Offerte

Reisschema Athene
Vanaf uw school reist u op eigen gelegenheid naar de desbetreffende luchthaven. Het is altijd mogelijk om een transfer bij te boeken. U heeft een rechtstreekse vlucht naar Athene. Bij aankomst staat er een touringcar voor u klaar die u naar het centrum brengt. De tussenliggende dagen zijn vrij om de stad en haar omgeving te verkennen. Op de laatste dag wordt u weer opgehaald door een touringcar die u naar de luchthaven brengt. Na aankomst op de luchthaven vertrekt uw vlucht terug naar de luchthaven waar de reis, na aankomst, ten einde komt.

Hostel in de wijk Mataksourgio
In de buurt van metrostation Metaxourghio ligt dit eenvoudige hostel. Vanuit deze accommodatie ligt het nationaal museum op loopafstand. Het is ook een ideale locatie om het nachtleven te verkennen.

De kamers zien er keurig uit. U verblijft in meerpersoonskamers geschikt voor twee tot vier personen. De kamers zijn allemaal voorzien van privé faciliteiten. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hostel beschikt over een gemeenschappelijke ontspanningsruimte, gratis internet, bagage opslag, kluisjes, een lift en een toeristische informatiedesk.

*** Hotel in de wijk Plaka
Dit hotel is centraal gelegen in de oude binnenstad naast Plaka. Plaka is de oude schilderachtige binnenstad van Athene. De authentieke wijk kent Byzantijnse kerkjes met nauwe, steile straatjes en daarnaast restaurantjes en souvenirwinkeltjes gericht op de toeristen. Het hotel ligt op loopafstand van metro station Syntagma en vele bezienswaardigheden als de Acropolis.

U verblijft in twee- en driepersoonskamers met privé faciliteiten. De kamers beschikken over airconditioning, gratis WiFi en tv. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hotel heeft in totaal 87 kamers en beschikt over een dakterras met prachtig panoramisch uitzicht op de Acropolis en de stad Athene. Daarnaast is het hotel voorzien van een lobby, lounge en bar.

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Retourvlucht naar de luchthaven van Athene incl. tax en handbagage;
- Transfer van de luchthaven van Athene naar de accommodatie en v.v.;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

4-daagse reis  
Aantal personen25 pers.50 pers.
Hostel in de wijk Mataksourgio€ 245,00 p.p.€ 235,00 p.p.
*** Hotel in de wijk Plaka€ 286,00 p.p.

€ 273,50 p.p.

 

5-daagse reis  
Aantal personen25 pers.50 pers.
Hostel in de wijk Mataksourgio€ 262,50 p.p.€ 253,00 p.p.
*** Hotel in de wijk Plaka€ 317,25 p.p.

€ 303,75 p.p.

 

 

Akropolis - Parthenon
De Akropolis is vanuit de hele stad te zien, vandaar ook zijn naam want 'akro' betekent hoog en 'polis' stad. Op de top staat het Parthenon, gewijd aan de godin Athene. Deze tempel werd al honderden jaren voor Christus gebouwd. Er zijn nog vele andere bouwwerken te zien op de Akropolis, onder meer de kleine Nike Tempel, de westelijke poort Propylaea en aan de oostkant de Tempel van Rome en Augustus.


Nationaal Archeologisch Museum
Het Nationaal Archeologisch Museum in Athene is het grootste archeologische museum in Griekenland en één van de meest belangrijke musea in de wereld gewijd aan de oude Griekse kunst. In eerste instantie was het museum bedoeld om alle vondsten uit opgravingen in en om Athene van de 19e eeuw veilig te stellen, maar het werd al snel verrijkt met vondsten uit heel Griekenland.

Halve dagtocht Sounion
U rijdt over de wegen langs de kust langs de prachtige stranden van Glyfada, Vouliagmeni en Varkiza. U eindigt bij het meest zuidelijke punt van Attika, Kaap Sounion, waar de spectaculaire Tempel van Poseidon, met uitzicht op de Egeïsche zee, domineert. Tijdens deze halve dagtocht beschikt u over een eigen touringcar met chauffeur en gids.


Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief