SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Engeland Engeland
Krijtrotsen Krijtrotsen
Engeland

York

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Engeland - York

Meerdaagse schoolreis: York
York is één van Engelands mooiste historische steden. Het kan terugvallen op meer dan 2000 jaar geschiedenis en het centrum bezit daar nog vele getuigen van. York is vandaag de dag een...

Meerdaagse schoolreis: York

York is één van Engelands mooiste historische steden. Het kan terugvallen op meer dan 2000 jaar geschiedenis en het centrum bezit daar nog vele getuigen van. York is vandaag de dag een stad die perfect zijn historisch verleden weet te combineren met het hedendaagse zoals shops, restaurants en bars. De inwoners weten als geen ander de toeristen te plezieren met allerlei attracties. Zoals een boottour over rivier de Ouse en een traditionele ghost tour. Of breng een bezoek aan de grootste kathedraal van Noord-Europa of het grootste spoorwegmuseum ter wereld.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
5 of 6 dagen
Vervoer:
Touringcar

vanaf €162,75 p.p.

Offerte

Reisprogramma York
U vertrekt om 17.30 uur per luxe touringcar naar Rotterdam. Om 21.00 uur vaart u met de nachtferry over naar Hull, waar u om 08.15 uur aanmeert. Deze nacht verblijft u in vierpersoonshutten. De hutten beschikken over een badkamer met douche, toilet en wasbak, airconditioning, kledingkast/kapstok en een tafel. Aan boord kunt u gebruik maken van de faciliteiten. U kunt bijvoorbeeld eten in één van de restaurants, winkelen of naar de bioscoop gaan.

Bij aankomst in Hull brengt de chauffeur u rechtstreeks naar uw accommodatie, waar u omstreeks 9.30 uur zal aankomen. De rest van de dag en tevens de overige dagen, heeft u de tijd York te bezichtigen.

De een na laatste dag is tot 18.00 uur vrij te besteden, waarna u vertrekt richting Hull waar om 21.00 uur de nachtferry terug naar Nederland gaat. U verblijft deze nacht weer in dezelfde vierpersoonshutten met badkamer.

De volgende morgen, om 8.15 uur, komt u aan in Rotterdam en reist u terug naar uw school.

(Deze tijden zijn in overleg aan te passen).

Hostel rand centrum
Dit hostel is gevestigd in een prachtig Victoriaans gebouw. Bij een wandeling langs rivier de Ouse bent u op ongeveer 20 minuten loopafstand van het centrum van York, waar zich alle bezienswaardigheden en attracties bevinden. 

U verblijft in meerpersoonskamers, geschikt voor vier tot acht personen. De faciliteiten worden gedeeld op de gang. Tegen een toeslag kunnen faciliteiten op de kamer worden geboekt. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers met privé faciliteiten verblijven. Iedere kamer beschikt over kluisjes en centrale verwarming. Verblijf is op basis van logies en ontbijt. 

Het hostel beschikt over 147 bedden. Daarnaast beschikt het over een receptie, lounge/tv-kamer, spelletjeskamer, bar, een tuin, bagageruimte, internet en een restaurant.

Hostel wijk Micklegate 
Dit recent gerenoveerde hostel is ideaal voor groepen die op zoek zijn naar een gemoedelijke accommodatie voor hun verblijf in York. Dit hostel is gelegen in het oudste gedeelte van York, genaamd Micklegate, bij het centraal station. Op loopafstand vindt u alle attracties en bezienswaardigeheden.

U verblijft in meerpersoonskamers, geschikt voor vier tot veertien personen met privé faciliteiten. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers met privé faciliteiten verblijven. De kamers hebben allemaal uitzicht over de stadsmuren van York, de kathedraal of de wijk Micklegate. Verblijf is op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt bestaat uit: Thee, koffie, warme chocomel, jus d’orange, croissants en graanproducten. 

Het hostel beschikt verder over een receptie, een lounge/tv-kamer, spelletjeskamer, bar, een bagageruimte, een sauna en buitenplaats.

Gastgezinnen (VP)
Om ca. 18.30 uur wordt u verwacht op het centrale verzamelpunt in York, alwaar de leerlingen welkom worden geheten door onze lokale agent en/of door de gastfamilies. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes van 2, 3 of 4 met hun gastgezinnen mee. De komende dagen zullen zij daar op gastvrije en traditionele Engelse wijze worden opgevangen.

De leerlingen worden iedere ochtend om 08.00 uur en ’s avonds om 18.30 uur op het meetingpoint verwacht. Indien u een avondprogramma heeft, kan er in overleg gekeken worden of er een keer van de meetingtijd afgeweken kan worden.

Verblijf is op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Mochten er deelnemers zijn met een bepaald dieet, allergie of ziekte, dan horen wij dat graag van u. Houdt u er rekening mee dat sommige gastgezinnen hier een toeslag voor kunnen vragen. Het is mogelijk om tegen een toeslag, voor de docenten, een hotel te reserveren.

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per tourist class touringcar van uw school naar York;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Retour per ferry Rotterdam - Hull;
- Overnachting in meerpersoonshutten (ferry);
- Overnachting in meerpersoonskamers (accommodatie);
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lunchpakket (volpension, VP);
- Diner (volpension, VP);
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

Let op: De vermelde prijzen voor deze reis zijn gebaseerd op de geldende dagkoers van de pond op de dag van berekening. Daarom kan de prijs op deze website afwijken van de prijs in uw offerte.

5-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel€ 178,50 p.p.€ 173,25 p.p.€ 162,75 p.p.
Gastgezinnen (VP)€ 187,25 p.p.€ 182,25 p.p.€ 171,50 p.p.

 

6-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel€ 218,75 p.p.€ 212,00 p.p.€ 200,00  p.p.
Gastgezinnen (VP)€ 232,00 p.p.€ 225,75 p.p.€ 213,50 p.p.

Rondvaart met de Yorkboat
De rivieren Ouse en Foss hebben York groot gemaakt. De rivier Ouse biedt u een mooi zicht over de stad en daarvan kunt u genieten tijdens een 45 minuten durende rondvaart op deze rivier. De kapitein zal u vertellen over York, de geschiedenis en het Engels. Een absolute aanrader om York beter te leren kennen!


The Ghost Walk of York

York is een plaats waarvan u dacht dat het niet meer bestond. 'Proper' is een ouderwets woord waarmee de Engelse stad het beste kan worden omschreven. Schijn bedriegt echter. Er is wel degelijk een zwarte kant. Als het duister valt nemen angstaanjagende figuren de stad over. De in zwart kostuum, donkere hoge hoed en dito cape gehulde gids vertelt dan over de geestverschijningen in de stad. Gelukkig is de humor nooit ver te zoeken. Sterker nog, er wordt enorm gelachen bij de griezelverhalen. Gelukkig maar, want de op historische geruchten gebaseerde verhalen zijn genoeg om u de rillingen over de rug te doen lopen. Mede door dit soort legendes claimt York de titel van spookstad en steekt daarmee zelfs het Schotse Edinburgh, dat er ook bekend om staat, naar de kroon. Durft u het aan?

York Minster
Een bezoek aan York zou onvolledig zijn zonder de kathedraal York Minster te zien. Het is een zeer beroemde kathedraal en de grootste middeleeuwse gotische kathedraal van Noord-Europa. Ze hebben er ca. 250 jaar aan gebouwd en het bezit prachtige glasramen en biedt u een prachtig uitzicht over de stad vanuit de toren. Er is de mogelijkheid een tour te volgen door een gespecialiseerde Engelse gids. Hij vertelt u alles wat er te weten valt over deze kathedraal en zal een een leuke middag van maken voor de leerlingen.


De stadsmuren

York bezit nog steeds 3.4 km vestingswallen en u kunt net zoals die andere 2.5 miljoen toeristen per jaar hierop een wandeling maken. U kunt een audioguide bij de toeristische dienst huren als u interesse heeft voor de geschiedenis van de stad. U kunt ook zelf een wandeling maken. Op 5 plaatsen kunt u op deze muur terecht, een wandeling duurt al snel 2 uur en u komt langs 45 torens.

National Railway Museum
Het nationaal spoorwegmuseum claimt de grootste in zijn soort te zijn van Europa. York had het eerste spoorwegstation in Noord-Engeland en heeft in zijn museum niet minder dan 100 machines staan, van stoomlocomotieven tot de meest eigenaardige treinen. Zelfs het interieur van de Eurostar kunt u hier zien. Dit museum is gratis.


Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief