SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Engeland Engeland
Krijtrotsen Krijtrotsen
Engeland

Minicruise York

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Engeland - Minicruise York

Meerdaagse schoolreis: Minicruise York
Tijdens uw minicruise York bent u een dag in York. York is een van Engeland's mooiste historische steden met meer dan 2000 jaar geschiedenis. Het centrum bezit daar nog vele getuigen van....

Meerdaagse schoolreis: Minicruise York

Tijdens uw minicruise York bent u een dag in York. York is een van Engeland's mooiste historische steden met meer dan 2000 jaar geschiedenis. Het centrum bezit daar nog vele getuigen van. York is vandaag een stad die perfect zijn historisch verleden weet te combineren met het hedendaagse, moderne leven. York weet als geen ander toeristen te plezieren met allerlei attracties.

Tijdens uw schoolreis York kunt u een boottour over rivier de Ouse maken, een traditionele ghost tour of breng een bezoek aan de grootste kathedraal van Noord-Europa of het grootste spoorwegmuseum ter wereld. 

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
3 dagen
Vervoer:
Touringcar

vanaf €83,- p.p.

Offerte

Reisprogramma minicruise York
Om 17.30 uur vertrekt u naar Rotterdam. U vaart om 21.00 uur met de nachtferry over naar Hull, waar u om 08.15 uur aanmeert. Bij aankomst in Hull brengt de chauffeur u rechtstreeks naar het centrum van York. Hier zal u om 09.30 uur aankomen en is er direct de tijd om York te verkennen.
Om 18.00 uur vertrekt de touringcar weer richting Hull waar u om 21.00 uur de nachtferry terug naar Nederland neemt. Om 8.15 uur komt u aan in Rotterdam en reist u terug naar uw school.

(Deze tijden zijn in overleg aan te passen.)

 

Accommodatie mini-cruise York
Tijdens de minicruise verblijft u in vier-persoonshutten. De hutten beschikken over een badkamer met douche, toilet en wasbak, airconditioning, kledingkast/kapstok en een tafel. (De bagage blijft tijdens uw verblijf in York in de hut). Aan boord kunt u gebruik maken van de faciliteiten. U kunt bijvoorbeeld eten in één van de restaurants, winkelen of naar de bioscoop gaan.

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per tourist class touringcar van uw school naar York;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Mini-cruise Rotterdam - Hull;
- Overnachting in meerpersoonshutten;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

Let op: De vermelde prijzen voor deze reis zijn gebaseerd op de geldende dagkoers van de pond op de dag van berekening. Daarom kan de prijs op deze website afwijken van de prijs in uw offerte.

Aantal personen50 pers.62 pers.85 pers.
Mini-cruise York€ 90,25 p.p.€ 87,25 p.p.€ 83,00 p.p.

Rondvaart met de Yorkboat
De rivieren Ouse en Foss hebben York groot gemaakt. De rivier Ouse biedt u een mooi zicht over de stad en daarvan kunt u genieten tijdens een 45 minuten durende rondvaart op deze rivier. De kapitein zal u vertellen over York, de geschiedenis en het Engels. Een absolute aanrader om York beter te leren kennen!


The Ghost Walk of York

York is een plaats waarvan u dacht dat het niet meer bestond. 'Proper' is een ouderwets woord waarmee de Engelse stad het beste kan worden omschreven. Schijn bedriegt echter. Er is wel degelijk een zwarte kant. Als het duister valt nemen angstaanjagende figuren de stad over. De in zwart kostuum, donkere hoge hoed en dito cape gehulde gids vertelt dan over de geestverschijningen in de stad. Gelukkig is de humor nooit ver te zoeken. Sterker nog, er wordt enorm gelachen bij de griezelverhalen. Gelukkig maar, want de op historische geruchten gebaseerde verhalen zijn genoeg om u de rillingen over de rug te doen lopen. Mede door dit soort legendes claimt York de titel van spookstad en steekt daarmee zelfs het Schotse Edinburgh, dat er ook bekend om staat, naar de kroon. Durft u het aan?

York Minster
Een bezoek aan York zou onvolledig zijn zonder de kathedraal York Minster te zien. Het is een zeer beroemde kathedraal en de grootste middeleeuwse gotische kathedraal van Noord-Europa. Ze hebben er ca. 250 jaar aan gebouwd en het bezit prachtige glasramen en biedt u een prachtig uitzicht over de stad vanuit de toren. Er is de mogelijkheid een tour te volgen door een gespecialiseerde Engelse gids. Hij vertelt u alles wat er te weten valt over deze kathedraal en zal er een leuke middag van maken voor de leerlingen.


De stadsmuren
York bezit nog steeds 3.4 km vestingswallen en u kunt net zoals die andere 2.5 miljoen toeristen per jaar hierop een wandeling maken. U kunt een audioguide bij de toeristische dienst huren als u interesse heeft voor de geschiedenis van de stad. U kunt ook zelf een wandeling maken. Op 5 plaatsen kunt u op deze muur terecht, een wandeling duurt al snel 2 uur en u komt langs 45 torens.

National Railway Museum
Het nationaal spoorwegmuseum claimt de grootste in zijn soort te zijn van Europa. York had het eerste spoorwegstation in Noord-Engeland en heeft in zijn museum niet minder dan 100 machines staan, van stoomlocomotieven tot de meest eigenaardige treinen. Zelfs het interieur van de Eurostar kunt u hier zien. Dit museum is gratis.


Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief