SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Duitsland Duitsland
Dresden Dresden
Duitsland

Trier

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Duitsland - Trier

Meerdaagse schoolreis: Trier
Breng een bezoek aan de oudste stad van Duitsland, doorkruist door de Moezel. Trier heeft zowel voor jong als oud veel te bieden en is dan ook een grote trekpleister voor toeristen. De stad kent ee...

Meerdaagse schoolreis: Trier

Breng een bezoek aan de oudste stad van Duitsland, doorkruist door de Moezel. Trier heeft zowel voor jong als oud veel te bieden en is dan ook een grote trekpleister voor toeristen. De stad kent een historie die meer dan 2000 jaar terug gaat. Het aanbod van cultuur en kunst is dan ook enorm in Trier. De stad lag op een kruispunt van belangrijke verbindingswegen naar steden als Keulen en Parijs. Met culturele bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd is Trier een waar openluchtmuseum. Zo staan Porta Nigra en het Amphitheater op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verder treft u in de omgeving vele kastelen, ruïnes en wijnbouwterrassen. 

Naast de historische bezienswaardigheden, beschikt Trier over een hogeschool en universteit, waardoor hier veel jongeren wonen. Trier is een levendige stad met een groot winkelaanbod en gezellige cafés, restaurants en nachtclubs. 

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
3 of 4 dagen
Vervoer:
Touringcar

vanaf €88,50 p.p.

Offerte

Reisprogramma Trier
U vertrekt om 08.00 uur vanaf uw school naar Trier. Aan het begin van de middag komt u aan bij de accommodatie in Trier en is er meteen tijd om de stad te bezichtigen. De tussenliggende dagen zijn ter vrije besteding. Op de laatste dag vertrekt u omstreeks 15.00 uur weer terug naar Nederland waar u in de loop van de avond bij uw school aankomt.

(Deze tijden zijn in overleg aan te passen).

Hostel vlakbij natuurpark Zuid-Eifel
Dit hostel ligt op een groot terrein op 400 meter hoogte in een bosrijke omgeving. Trier centrum ligt op 12 km afstand. 

U verblijft in meerpersoonskamers geschikt voor vijf tot acht personen. Het hostel beschikt ook over appartementen. Beide accommodaties zijn voorzien van privé faciliteiten. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. De appartementen beschikken tevens over een balkon/terras.

Het hostel beschikt over 240 bedden, een restaurant, eetzalen, discokelder, studieruimte, sport- en speelterrein, tafeltennistafel, airhockey, internetcafe, kegelbaan en barbecueruimte.

** Hotel in Welschbillig
Dit hotel ligt in de natuur van de Zuidelijke Eifel, in het kleine charmante dorpje Welschbillig. Het hotel ligt op 10 minuten rijden van het centrum van Trier.

U verblijft in meerpersoonskamers met privé faciliteiten. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in tweepersoonskamers verblijven. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hotel beschikt over 60 bedden, een restaurant en ontbijtzaal. Daarnaast organiseert het hotel activiteiten als een huiswijnproeverij.

 

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per tourist class touringcar van uw school naar Trier;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

3-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel vlakbij natuurpark Zuid-Eifel € 100,00 p.p.€ 96,00 p.p.€ 88,50 p.p.
** Hotel in Welschbillig          € 117,50 p.p.€ 113,50 p.p.€ 105,75 p.p.

 

4-daagse reis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel vlakbij natuurpark Zuid-Eifel € 129,00 p.p.€ 123,50 p.p.€ 116,50 p.p.
** Hotel in Welschbillig           € 151,50 p.p.€ 146,00 p.p.€ 136,50 p.p.

Porta Nigra
Deze Romeinse stadspoort is een uitstekend voorbeeld van het antieke verleden van Trier. De poort stamt uit de tijd van de Romeinen en is de enige van de vier stadspoorten welke nog staat. In de poort treft u nog sporen van de dubbele kerk en Romeinse steenhouwerstekens. Tevens geeft de stadspoort een bijzonder uitzicht op de stad. 

Keizerlijke Thermen
In de tijd van het Romeinse rijk behoorde dit jongste badcomplex tot de grootste badcomplexen van het Romeinse rijk. Het koude water werd via zes ketelruimtes verwarmd. De muren hebben zelfs nog gediend als stadspoort. Tegenwoordig worden in het Caldarium, vroeger een zaal met warme baden, toneelvoorstellingen gehouden. 

Wijn-Moezelmuseum 
In Bernkastel-Kues kunt u een bezoek brengen aan het Wijn-Moezelmuseum. De plaats Bernkastel-Kues wordt omgeven door wijnbergen in het stroomgebied van de Midden-Moezel. In het multimedia museum wordt de geschiedenis van dit bekende wijngebied getoond.


Boottocht over de Moezel 
Geniet van het prachtige uitzicht op de uitgestrekte wijngaarden, beboste oevers en gezellige wijndorpjes. De boottocht duurt 2 uur.

Dom van Trier
De Dom is één van de grootste kerken uit de klassieke oudheid. Het is een prachtig bouwwerk dat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst staat. De Dom is gebouwd op een voormalig Constantijns paleiscomplex. De Dom kent een Romeinse kern, drie crypten, een schatkamer, kruisgang en relikwieënkamer. De architectuur en kunst van de Dom gaan terug naar meer dan 1650 jaar geleden.


Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief