SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
Duitsland Duitsland
Dresden Dresden
Duitsland

Berlijn

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Duitsland - Berlijn

Meerdaagse schoolreis: Berlijn 

De hoofdstad van Duitsland behoort al jaren tot één van de populairste bestemmingen voor het maken van een schoolreis. Berlijn is zowel modern als historisch en met zij...

Meerdaagse schoolreis: Berlijn 

De hoofdstad van Duitsland behoort al jaren tot één van de populairste bestemmingen voor het maken van een schoolreis. Berlijn is zowel modern als historisch en met zijn vele bezienswaardigheden biedt het voor ieder wat wils.

Berlijn de stad die ooit zo verdeeld was. Na de hereniging in 1990 zijn er nog steeds overblijfselen van de 'Muur' die de stad letterlijk in twee stadsdelen verdeelden. Naast dit bijzondere stukje geschiedenis biedt Berlijn nog veel meer. Velen bezoeken tijdens hun schoolreis Berlijn bijvoorbeeld ook de Reichstag, de Potsdamer platz, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor en Alexander platz.

Tevens kent Berlijn vele musea, denk aan de Berliner Unterwelten waar je de ondergrondse wereld van de stad ontdekt of het Mauermuseum over de Muur. Naast al deze historie is het ook mogelijk een bezoek te brengen aan de dierentuin die zich middenin de stad bevindt.

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
4 of 5 dagen
Vervoer:
Touringcar

vanaf €85,- p.p.

Offerte

Reisprogramma Berlijn

Hieronder treft u een voorbeeld aan voor een programma in Berlijn. De onderdelen en het programma zijn naar eigen invulling in te delen.

Dag 1
U vertrekt in de vroege ochtend omstreeks 06.00 uur vanaf uw school naar Berlijn. Aan het einde van de middag komen u aan in Berlijn. Na het inchecken is er meteen tijd om de stad te bezichtigen.

Op de tussenliggende dag(en) is er tijd ter vrije besteding in de stad voor het maken van excursies.

Dag 3 of 4
Op de laatste dag vertrekt u omstreeks 22.00 uur. Deze reis wordt deels als nachtrit uitgevoerd. De volgende dag komt u in de vroege ochtend weer aan bij uw school.

(Deze tijden zijn in overleg aan te passen)

Hostel in de wijk Friedrichshain
Dit moderne hostel is in het hart van de trendy Berlijnse wijk Friedrichshain gelegen. Het dichtsbijzijnde metro- of treinstation is op ongeveer 10 minuten loopafstand gelegen. 

U verblijft in meerpersoonskamers, geschikt voor vier tot tien personen. De faciliteiten worden gedeeld op de gang.  De docenten kunnen, tegen een toeslag, in één- of tweepersoonskamers verblijven met privé faciliteiten. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het hostel beschikt onder andere over een 24-uurs receptie, een bar die drankjes en snacks serveert, pooltafel en een Wii. 

Hotel in de wijk Lichtenberg
Dit hotel is gelegen in de wijk Lichtenberg in Oost-Berlijn op ongeveer 6 kilometer van het centrum. De dichtstbijzijnde tramhalte ligt op 200 meter van het hotel. De tram brengt u in ongeveer 15 minuten naar Alexander Platz.

U verblijft in meerpersoonskamers, geschikt voor drie tot zes personen. De kamers zijn voorzien van privé faciliteiten en tv. De docenten kunnen, tegen een toeslag, in één- en tweepersoonskamers verblijven. Verblijf is op basis van logies en ontbijtbuffet.

Het hotel beschikt onder andere over een 24-uurs receptie, bar, restaurant, biljart, bowlingbanen en gratis WiFi in de openbare ruimtes. 

Gastgezinnen in Berlijn (VP)
Om ca. 18.00 uur wordt u verwacht op het centrale verzamelpunt in Berlijn, alwaar de leerlingen welkom worden geheten door onze lokale agent en/of door de gastfamilies. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes van 2, 3 of 4 met hun gastgezinnen mee. De komende dagen zullen zij daar op gastvrije en traditionele Duitse wijze worden opgevangen. De leerlingen worden iedere ochtend om 08.00 uur en ’s avonds om 18.00 uur op het meetingpoint verwacht. Indien u een avondprogramma wilt samenstellen kan dit in overleg.

Verblijf is op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Mochten er deelnemers zijn met een bepaald dieet of allergie, dan horen wij dat graag van u. Houdt u er rekening mee dat sommige gastgezinnen hier een toeslag voor kunnen vragen.

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per tourist class touringcar van uw school naar Berlijn;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lunchpakket (volpension, VP);
- Diner (volpension, VP);
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

4-daagse reis incl. nachtreis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in de wijk Prenzlauer Berg€ 101,25 p.p.€ 95,75 p.p. € 85,00 p.p.
Hotel in de wijk Lichtenberg€ 115,00 p.p.€ 110,75 p.p. € 100,50 p.p. 
Gastgezinnen in Berlijn (VP)€ 152,25 p.p.€ 146,75 p.p. € 135,50 p.p. 

 

5-daagse reis incl. nachtreis   
Aantal personen50 pers.62 pers.90 pers.
Hostel in de wijk Prenzlauer Berg€ 130,75 p.p.€ 124,00 p.p. € 114,25 p.p.
Hotel in de wijk Lichtenberg€ 150,00 p.p.€ 144,00 p.p. € 131,50 p.p. 
Gastgezinnen in Berlijn (VP)€ 185,00 p.p.€ 179,75 p.p.€ 168,50 p.p.

 

Sightseeing Berlin met gids
Ontdek Berlijn onder begeleiding van een gids. De gids neemt jullie te voet mee langs de belangrijkste highlights zoals de Reichstag, Potsdamer Platz, het nieuwe centrum van Berlijn, de Brandenburg Poort, Alexander Platz en nog veel meer. Wat uiteraard niet mag ontbreken is checkpoint Charlie, de beroemde voormalige grensovergang tussen West en Oost Berlijn. En natuurlijk de laatste overblijfselen van de Muur.

 

The Story of Berlin Museum 
Een interactieve tentoonstelling over de stad Berlijn. Er wordt verteld over de oprichting van de stad tot het hedendaagse leven in Berlijn. In plaats van displays met data en feiten over historische persoonlijkheden wordt er juist gesproken over de levensstijl van Berliners. Onderdeel van het museum is een originele schuilkelder tegen atoombommen onder de drukke straat Kurfürstendamm.  

Berlin von Unten, ondergrondse tour
Deze rondleiding neemt u mee naar de ondergrondse sporen van de koude oorlog in Berlijn. Met de dreiging van een aanval met atoomwapens zijn er in Berlijn bunkers gerenoveerd en nieuw gebouwd. U krijgt een uitleg over de voorbereiding die destijds zijn getroffen om burgers te helpen overleven tijdens een Nucleaire oorlog. U bezoekt een in de jaren ’80 gerenoveerde bunker die werd gebouwd tijdens de tweede wereldoorlog ter bescherming bij luchtaanvallen. En tevens een nieuw gebouwde ‘moderne’ bunker bij Pankstrasse die speciaal ontwikkeld is ter bescherming bij een Nucleaire aanval. De tour duurt circa 90 minuten.

Jüdisches Museum
In dit prachtige, grote gebouw, wat ontworpen is door Daniel Libeskind (bekend van ontwerp nieuwe WTC in New York) laat men u zien hoe Joden in Duitsland leven en hebben geleefd van de Middeleeuwen tot nu. Deze indrukwekkende tentoonstelling is zeer de moeite waard en voor scholieren zijn er speciale rondleidingen die dieper ingaan op de gebeurtenissen uit het verleden.

Fernsehturm Alexanderplatz
Vanaf het uitzichtplatform heeft u een prachtig en wijds uitzicht over Berlijn. Met de lift wordt u in rap tempo naar boven gebracht. U bekijkt de stad van 203 meter hooogte. Ook leuk als avondprogramma. Per 20 leerlingen krijgt u een vrijplaats voor een docent. De overige docenten betalen dezelfde prijs als de leerlingen.


D-Light scholieren disco
Speciaal voor schoolgroepen die een bezoek brengen aan Berlijn is er een discoavond opgezet. De disco vindt plaats op dinsdag- en/of donderdagavond. Schoolgroepen dienen zich vooraf aan te melden. De scholieren krijg alleen toegang onder begeleiding van de docenten. De docenten kunnen bij aankomst bepalen of en hoveel glazen alcohol de scholieren mogen bestellen. De DJ zorgt voor een leuke dansavond in een hippe club die uw leerlingen zeker kunnen waarderen.

Reichstag
De Reichtstag, gebouwd voor het Duitse parlement, was bedoeld als symbool van nationale Duitse eenheid en om de aspiraties van het nieuwe Duitse Rijk (1871) te tonen. Het prachtige gebouw is ontworpen door Paul Wallo, de nieuwe glazen koepel door Norman Foster. Een bezoek is gratis.

Extra Reisinformatie

Voor extra informatie bezoek de website van ArrivalGuides.com

Bekijk reisinformatie

Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief