SGRZ Ons bedrijf is aangesloten bij de SGRZScoolTrips.nl / DGSreizen (KvK nr. 11050702 is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dť goedkoopste van Nederland
BelgiŽ BelgiŽ
Ardennen Ardennen
BelgiŽ

Ardennen - Survival

Schoolreizen - Meerdaagse reizen - Belgie - Ardennen - Survival

Meerdaagse schoolreis: Ardennnen

Ga met uw leerlingen op survival en/of actieve schoolreis naar de Ardennen. In België ligt een prachtig bosrijk en heuvelachtig gebied waar veel vakantiegangers komen ontspannen, ma...

Meerdaagse schoolreis: Ardennnen

Ga met uw leerlingen op survival en/of actieve schoolreis naar de Ardennen. In België ligt een prachtig bosrijk en heuvelachtig gebied waar veel vakantiegangers komen ontspannen, maar het leent zich ook uitstekend voor sportieve uitdagingen.

Veel scholen kiezen voor deze bestemming aan het begin van het schooljaar ter kennismaking en teambuilding of juist voor een fanatieke afsluiting van het jaar. Het bosrijke en heuvelachtige gebied biedt diverse mogelijkheden voor uw actieve schoolreis zoals een Challenge Parcours, mountainbiken, kanovaren, speleologie, (nacht)dropping, teambuilding opdrachten en nog veel meer. 

Graag stellen wij samen met u een leuk, uitdagend en onvergetelijk programma samen!

Lees meer reisinformatie
Reisduur:
3 of 4 dagen
Vervoer:
Touringcar

vanaf €73,50 p.p.

Offerte

Reis-/activiteitenprogramma Ardennen

Hieronder treft u een voorbeeldprogramma aan. Het programma en de onderdelen zijn naar eigen invulling in te delen.

Dag 1
U vertrekt omstreeks 8.00 uur naar de Belgische Ardennen. Aan het begin van de middag komt u aan bij de accommodatie, waarna de chauffeur u naar de activiteiten brengt. Vandaag staan outdoor teambuilding activiteiten op het prorgramma. Het zijn activiteiten waarbij je elkaar op een andere manier goed leert kennen.
Na de activiteit wordt u naar de groepsaccommodatie of camping gebracht. Hier bereidt de groep samen het diner. 

Dag 2
Na het ontbijt brengt de chauffeur u weer naar de activiteitenlocatie. In de ochtend volgt de groep een Challenge Parcours. Dit bestaat uit diverse activiteiten op hoogte, je beleeft een parcours op hoogte in en om een steengroeve met allerlei touwbruggen, klettersteig routes, een touwladder en helicopternet. Het is van belang dat je elkaar helpt en goed communiceert om de obstakels te trotseren.
In de middag gaan jullie klimmen en abseilen in de klimgroeve. Er zijn maar liefst 12 verschillende routes, zowel kort als lang.
Na deze activiteit wordt u naar de groepsaccommodatie of camping gebracht. Hier bereidt de groep samen het diner. 

Dag 3
Na het ontbijt is het nog mogelijk een activiteit te doen. U kunt gaan mountainbiken of het War Museum bezoeken. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan een klein toeristisch dorpje in de omgeving.  Omstreeks 15.00 uur keert u weer terug naar Nederland en komt u in de avond weer aan bij school.

Tenten 
U verblijft in tenten op een camping aan de rivier de Ourthe. De tenten zijn geschikt voor acht tot tien personen. Het sanitair wordt gedeeld op het terrein. 

Groepsaccommodatie
Deze accommodatie beschikt over meerdere kamers, geschikt voor twee tot acht personen. Het gebouw beschikt over een woonkamer met een bar en een goed uitgeruste keuken. In de tuin is een speeltuin en volleybalveld gelegen. 

De prijzen die hier vermeld staan zijn richtprijzen. Ze zijn bedoeld om u een beeld te geven van de meest voordelige reisperiode en type accommodaties. De prijs kan verschillen per dag, per vertrekplaats, per aantal deelnemers, etc. Indien u een offerte aanvraagt zullen wij voor u een gedetailleerde schoolreis uitwerken. Uiteraard streven wij naar het meest voordelige voorstel dat aan al uw wensen voldoet!

In de genoemde prijs is inbegrepen:
- Vervoer per Tourist Class touringcar van uw school naar de Ardennen;
- Parkeerkosten, BTW, buitenlandse belastingen, tolgelden en verzorgingskosten chauffeur(s);
- Excursiekilometers;
- Overnachting in meerpersoonskamers;
- Ontbijt in de accommodatie;
- Lakenpakket;
- 24-uurs telefonische nooddienst tijdens de reis;
- SGRZ: Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk;
- Ondersteuning in programma voorbereiding.

3-daagse reis   

Aantal personen

50 pers.62 pers.90 pers.
Chalet Tenten

€ 86,50 p.p.

€ 81,75 p.p.€ 73,50 p.p.
Groepsaccommodatie€ 140,75 p.p.€ 108,00 p.p.

€ 99,75 p.p.

 

4-daagse reis   

Aantal personen

50 pers.62 pers.90 pers.
Chalet Tenten€ 116,00 p.p.€ 110,00 p.p.€ 93,00 p.p.
Groepsaccommodatie€ 189,75 p.p.€ 149,50 p.p.€ 132,50 p.p.

 

Mountainbiken met begeleiding
Vanaf de verzamelplaats vertrekken we per mountainbike. We maken een mooie en afwisselende tocht van zo’n 15 km door de bosrijke omgeving. Tijdens deze tocht weet de instructeur voldoende uitdagende en onverharde paden.


Klimmen en Abseilen

Er zijn maar liefst twaalf verschillende klimroutes zowel korte als lange routes. Voor de leerlingen/docenten welke ervaring hebben met deze sport, zijn routes behaakt om voor te klimmen. De routes van 20 meter zijn voor iedereen goed te doen. Na het klimmen kan er aan het abseilen begonnen worden. Er zijn acht verschillende abseil routes. Deze zijn gemiddeld 20 meter hoog.

Challengetocht
U beleeft een parcours op hoogte in en om onze steengroeve “Madeleine bij Comblain au Pont” met allerlei touwbruggen en klettersteig routes, een touwladder en helicopternet. Het is van belang dat je elkaar helpt en goed communiceert om de obstakels te trotseren.

Boogschieten
Na een uitleg van de instructeur over de technieken mag iedereen gaan schieten met een Perzische handboog. Na een aantal proefpijlen wordt de hevige strijd ingezet en wordt er gekeken wie de beste schutter van de klas is.

Kajakken met begeleiding
In een 1 of 2-persoonskano wordt er een leuke route gevaren. Onderweg kun je leren keerwatervaren en traveseren. Met deze nieuwe stuurmanskunsten kan je het droog houden bij de stroomversnellingen.


GPS-oriëntatietocht

Na een uitleg over de gps gaan jullie op pad. Als je goed loopt, ben je zo op het volgende punt.


Teambuildingactiviteiten
In groepsverband gaan we verschillende uitdagingen aan. Dit kan verschillen van een touwtje of een zeil met bepaalde probleemstelling of een doos met stokken en een daaraan verbonden doel. In ieder geval zijn het leuke groepsactiviteiten waardoor je je medestudenten op een andere manier goed leert kennen.

Geologische ontdekkingstocht
Laat je leiden door twee ondergrondse, sprookjesachtige werelden. Dankzij een spectaculaire verlichting onthult de grot haar geheimen en ontdek je de geologische rijkdom van de Ardennen.

Speleologie
Op korte afstand van de accommodatie liggen de Steinleingrotten. Met een overall aan, een helm op en het lampje aan, kruipen we door de grot. Af en toe is het een smalle gang en soms kan je gewoon rechtop staan. Met diverse knopentouwen en wat klim-, klauter- en kruipwerk kom je op de mooiste plekjes in de grot. Een enorme belevenis!


Natuurtocht met natuurgids

Onder leiding van een natuurgids maakt u een wandeltocht door het natuurgebied Les Roches Noires. Dit gebied kenmerkt zich om zijn rotsformaties, zijn mediterrane flora en fauna.

Zeskamp
Een mengeling van allerlei opdrachten in een outdoorsetting. Dit is zeer geschikt voor een wisselend gezelschap of tijdens een introductiekamp. De activiteiten bestaan uit bouwen, estafettes, teamspelletjes etc.


Blijf op de hoogte!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief