Nieuws De scholen zijn weer begonnen

Maandag 31 augustus 2020


Welkom terug!

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Ook dit jaar helpen we u weer graag bij de organisatie en voorbereiding van jullie schoolreis of werkweek. Na een periode van online lessen geven en volgen, zijn de deuren van veel scholen weer geopend.

Covid-19

Begin dit jaar had niemand kunnen voorspellen dat de wereld op z’n kop zou staan. We waren gewend overal grenzeloos heen te reizen. Door de pandemie is deze onbezorgde houding minder zorgeloos. Naarmate de tijd vordert, komt het normale leven weer op gang. Natuurlijk laten we u graag optimaal genieten van uw schoolreis zonder de huidige realiteit uit het oog te verliezen. Dat betekent concreet dat u op bestemming rekening moet houden met beperkende lokale maatregelen, naast de inmiddels zo bekende gedragsregels in Nederland. 

Regels op bestemming

Elke bestemming heeft een eigen regelgeving en het kan voorkomen dat een aanpassing van jullie programma ter plaatse noodzakelijk is. Musea en andere bezienswaardigheden kunnen (onverwachts) sluiten. We leven in een nieuwe realiteit waarin we ook rekening houden met lokale uitbraken. Ook onderweg kan dit nog spontaan invloed hebben op uw programma. In overleg met u, passen we waar mogelijk uw programma aan. 

Natuurlijk houden we, ook voor uw vertrek, de specifiek geldende maatregelen op bestemming voor u in de gaten. Deze regels kunnen echter ad hoc veranderen. De eindverantwoordelijkheid voor opvolging ligt bij de school/deelnemers zelf. We volgen hierbij het advies van het ministerie van Buitenlandse zaken en het advies van onze reisbrancheorganisatie de ANVR, naast de lokale regeringen. Deze maken, net als hier in Nederland, continu afwegingen om maatregelen te versoepelen of juist aan te scherpen. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen.

Als uw groep terugkeert uit een land met code oranje, wordt 10 dagen thuisquarantaine geadviseerd. Onze collega’s zijn 24 uur per dag bereikbaar op ons noodnummer. U staat er dus nooit alleen voor.

Wat kun je zelf doen als reiziger?

Het klinkt allemaal zo logisch, maar we herhalen het graag nog eens. Neem geen leerlingen mee die verkouden zijn, hoesten, niezen of koorts hebben. Ook als iemand uit hun huishouden koorts heeft, blijven ze thuis. Als bij een deelnemer op reis Corona wordt vastgesteld, bent u zowel letterlijk als figuurlijk verder van huis. En nog belangrijker: bekijk wat de voorschriften op uw bestemming zijn en volg deze op. Zo houden we in Nederland 1,5 meter afstand, schudden we geen handen en dragen we een mondkapje in het OV. Deze regels verschillen per land. Als Nederlandse reiziger houd u zich  aan zowel de Nederlandse regels, als aan de vereisten op uw bestemming.

De scholen zijn weer begonnen

Meer nieuws

Nog meer nieuws

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Scooltrips.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.